Seminar Podjetni mladi raziskovalci

Pasica3

Seminar Podjetni mladi raziskovalci se izvaja mesečno v obdobju od septembra do junija prihodnjega leta in traja 6 ur.

Spoznali boste različne možnost zaposlitve po končanem doktoratu in pridobili osnovno znanje o komercializaciji inovacije ali podjetniške ideje v lastnem podjetju. Seznanili vas bomo tudi o tem, kje in kako pridobiti finančne vire ter kako upravljati z intelektualno lastnino. Od gosta iz prakse boste lahko izvedeli, kakšen je bil njegov začetek, kako krmari med raziskovalnim delom in podjetništvom ter še marsikaj.

Kotizacija za seminar znaša 190 EUR + DDV.

Za vse naše stalne partnerje smo pripravili posebej zanimivo in cenovno ugodno ponudbo:

  • za 3 in več udeležencev iz iste organizacije v istem terminu ponujamo 10% popust,
  • za 5 in več udeležencev iz iste organizacije v istem terminu ponujamo 20% popust.

Za mlade raziskovalce, ki fizično ne morejo priti na seminar, smo uvedli tudi možnost e-izobraževanja preko spletne učilnice.

Seminar se začne ob 8:45 in traja do 15:30.

 

PRIJAVI SE

termin: ponedeljek, 27. november 2017

 

 

Program seminarja:

 

URA NASLOV PREDAVANJA PREDAVATELJ VSEBINA
8.45 – 9.00 Spoznavanje ob kavi in čaju
9.00 – 9.30 Karierna pot mladega raziskovalca dr. Lidija Honzak, direktorica Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja – nekoč mlada raziskovalka v bioznanosti, danes menedžerka Po končanem doktoratu imajo mladi raziskovalci številne možnosti zaposlitve. Spoznali boste, katere so te možnosti in si pogledali praktične primere iz Univerze v Ljubljani.
9.30 – 9.50 Imam poslovno idejo / inovacijo Matej Stevanovič, Ljubljanski univerzitetni inkubator – je prvi stik s tistimi, ki bi se želeli pogovoriti glede svoje poslovne ideje Izvedeli boste kdo vam lahko pomaga pri oceni perspektivnosti poslovne ideje in komercializaciji, kje lahko pridobite finančne vire in kaj je pomembno za razvoj podjetnške ideje.
9.50 – 11.30 Poslovni modeli Matej Stevanovič, Ljubljanski univerzitetni inkubator Z mnogimi poslovnimi modeli se v praksi srečujemo vsak dan. Izvedeli boste, kateri so ti poslovni modeli in katere komponente določajo poslovni model. Preko praktičnega dela boste pridobljeno znanje uporabili v praksi.
11.30 – 11.45 Odmor s prigrizkom
11.45 – 12.30 Upravljanje intelektualne lastnine dr. Klemen Grošelj, predstavnik Urada RS za intelektualno lastnino Sigurno boste tekom raziskovanja odkrili nekaj novega, nekaj kar bi lahko prineslo izboljšave v industrijskih procesih, ekologiji, medicini itn. Preden bo to vaše odkritje nekdo uporabil in z njim zaslužil, razmislite kaj lahko vi naredite, da bo finančna korist in odločanje o nadaljnjem razvoju inovacije v vaših rokah. Predstavili vam bomo celostno upravljanje intelektualne lastnine, ki ne pomeni zgolj zaščite pač pa tudi prenos v gospodarstvo.
12.30 – 13.00 Primer iz prakse Pogovarjali se bomo s podjetnikom, ki je uspešno komercializiral svojo inovacijo v lastnem podjetju.
13.00 – 13.30 Odmor – malica: domači, sveže spečeni sendviči
13.30 – 15.30 Učinkovite predstavitve dr. Lidija Honzak, direktorica Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja Ste vedeli, da je Steve Jobs mesece dolgo pilil svoj javni nastop, da je Barack Obama velik del svojega življenja posvetil urjenju veščine javnega nastopanja – vsakdo se lahko nauči. Po teoretičnem delu v katerem bomo izvedeli kako nastopati, da bomo prepričljivi in kako pripraviti kratko predstavitev (elevator pitch), bomo izvedli še praktično delavnico.

 

Predavatelji:

 

Dr. LidijLH_n2a Honzak je izkušena managerka, mentorica in coachinja. Doktorirala je na Medicinski fakulteti in diplomirala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Po doktoratu je ubrala raziskovalno pot. Izkušnje, ki jih predaja start-upom, črpa med drugim tudi iz lastnih start-upovskih izkušenj. Ustanovila je raziskovalni start-up in skupaj s kolegi iz IJS za francosko podjetje L‘Oreal razvila novo negovalno kozmetiko, ki je bila uspešna na trgu nekaj let. Sedaj kot mentorica mladim podjetjem sledi cilju, da bo »drugi Google« prišel iz Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.

 

Dr. KleKG_n2men Grošelj je diplomant Fakultete za družbene vede, kjer je tudi nadaljeval podiplomski študij s pripravo magistrske in nato doktorske naloge. Do leta 2011 se je v svojem znanstveno-raziskovalnem delu ukvarjal predvsem z vprašanji mednarodne varnosti in kriznega upravljanja. Objavil je več deset strokovnih in znanstvenih člankov doma in v tujini. Od leta 2011 dalje dela na Uradu RS za intelektualno lastnino, na področju promocije in razvoja intelektualne lastnine in njene celovite uporabe.

 

MS_n2

Matej Stevanovič je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist in certificiran coach, na Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju pa skrbi za strokovni razvoj podjetniških idej in podjetniških timov ter osebnostni razvoj nosilcev podjetniških idej. Svetuje podjetniškim skupinam, pripravlja in izvaja delavnice iz različnih podjetniških tematik, organizira krajše in daljše izobraževalne in mreženjske dogodke ter skrbi za nemoteno delovanje startup podjetij, vključenih v LUI. Ciljna skupina, s katero dela, so študenti, raziskovalci in profesorji Univerze v Ljubljani

 

 

 

Galerija fotografij:

 

 

 

Izjava udeleženke seminarja:

 

 

Spoštovani,

zahvaljujem se Vam za organizacijo in izvedbo seminarja. Bilo je poučno, prijetno, zabavno – zelo sem vesela, da sem se lahko udeležila seminarja in da sem izbrala prav Vašega. V podjetništvu in javnem nastopanju se res ne znajdem in imam precej težav in vsaj deloma se bom ob naslednjih nastopih počutila bolj samozavestno in sproščeno. Predavatelji ste bili Predavatelji.

Kolegom bom Vaš seminar toplo priporočala.

Vanja Peršič, UKC Ljubljana

 

 

 

Želiš biti obveščen o naslednjem dogodku? PRIJAVI SE NA E-NOVICE More

V LUI-ju se veliko dogaja! Vpiši svoj email in obvestili te bomo o dogodkih, tekmovanjih in drugih programih, ki ti pomagajo uspeti v startup svetu!

E-poštni naslov žal ni pravilen

Uspešno ste se prijavili