Nagrajenci in finalisti natečaja Rektorjeva nagrada za naj inovacijo UL 2011

Nagrajenci:

1.mesto Animacel d.o.o.

s poslovno idejo Regenerativno zdravljenje bolezni živali ima tako rekoč vse kar naj bi imelo perspektivno visokotehnološko podjetje – prebojno inovacijo, velik tržni potencial, razdelano poslovno strategijo, investitorja ter reference prvih zadovoljnih strank. Ima celo več ko to; podjetje deluje na področju uporabe matičnih celic, kjer so s svojim inovativnim postopkom uporabe in množenja matičnih celic odprli veliko področje nadaljnjih raziskav in možnosti aplikacij v tako v veterini kjer trenutno delujejo kot tudi v humani medicini. Upamo, da bo njihov prispevek pomembno pripomogel k višji kakovosti življenja ljudi in živali.

 

2. mesto Si.Zyme 

Podjetniška skupina pod raziskovalnim vodstvom dr. Romana Jerale bo ustanovila podjetje Si.Zyme. V okviru podjetja bodo tudi s poslovnega vidika udejanili patentirano inovacijo z izrednim potencialom uporabe v biotehnologiji na globalnem trgu. Inovativni postopek omogoča kontrolirano vezanje encimov na molekule DNA kar odpira celo vrsto novih možnih aplikacij. Vzpostavljeni so že prvi stiki za razvoj postopka do industrijske ravni. Želimo jim srečo na njihovem začetku podjetniške poti.

 

3. mesto Nano Scientific

Bodoče podjetje Nano Scientific s podjetniško idejo Večnamenski nanodelci za uporabo v biomedicini je zasnovala multidisciplinarna skupina mladih raziskovalcev, ki združuje znanja potrebna za pripravo večnamenskih magnetnih nanodelcev po specifičnih željah naročnikov. Svoje vrhunsko znanje bodo na inovativen način tržili drugim raziskovalcem ter tako posredno omogočali nove raziskovalno razvojne preboje. Podjetniška skupina je glede na svoje naravoslovno ozadje prepričala tudi z zrelim in kakovostnim poslovnim pristopom kar daje dobre obete za tržni uspeh podjetja. 

 

 

Želiš biti obveščen o naslednjem dogodku? PRIJAVI SE NA E-NOVICE More

V LUI-ju se veliko dogaja! Vpiši svoj email in obvestili te bomo o dogodkih, tekmovanjih in drugih programih, ki ti pomagajo uspeti v startup svetu!

E-poštni naslov žal ni pravilen

Uspešno ste se prijavili