Animacel d.o.o.

www.animacel.com

Status: deluje

Direktor: dr. Katerina Čeh

Št. sodelavcev: 5

Leto ustanovitve: 2011

Podjetje Animacel biotehnologija d.o.o., je bilo ustanovljeno leta 2011 kot nadgradnja aktivnosti slovenskih znanstvenikov na področju zdravljenja živali z uporabo matičnih celic. Leta 2010 so uspešno izvedli prva poskusna zdravljenja z metodo, ki so jo razvili sami in s tem postali eden izmed prvih tovrstnih ponudnikov na svetu. Storitev, ki je rezultat vrhunske znanosti, so ponudili vsem lastnikom živali, ker so prepričani, da lahko na ta način učinkoviteje pomagajo vašim štirinožnim prijateljem pri premagovanju njihovih zdravstvenih težav in lajšanju bolečin.

Razvoj in raziskovanje sta v podjetju pomembni aktivnosti, zato bodo kmalu storitve razširili tudi na zdravljenje drugih živalskih obolenj, vizija podjetja pa je, da bodo z znanjem na področju zdravljenja z matičnimi celicami omogočili tudi zdravljenje ljudi.

Animacel so ustanovili Prof. dr. Gregor Majdič, Asist. Katerina Čeh in Vet-med d.o.o.

Prof. dr. Gregor Majdič je profesor za fiziologijo na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani in na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Doktoriral je leta 1996 na Univerzi v Edinburghu na Škotskem in se nato tri leta postdoktorsko izpopolnjeval na Uviersity of Texas, Southwestern Medical Center v Dallasu, ZDA.
Asist. Katerina Čeh se je po zaključenem študiju veterinarske medicine priključila raziskovalni skupini Gregorja Majdiča, kjer trenutno zaključuje doktorat znanosti.