Company logo

Arctic d.o.o.

Direktor: Uroš Kejžar

Leto ustanovitve: 2008

Podjetje Arctic je podjetje, ki razvija tehnologije, ki omogočajo reševati probleme v varilstvu na čimbolj smotrn in zato gospodaren, enostaven in ekonomičen način. Podjetje išče in razvija nove ideje ter jih čim bolj celovito vključuje v svoje delovanje. Pri tem ni pomembno ali s tem kršimo kakšna ustaljena prepričanja in spreminjamo način dela in ne pristajamo na argument, da je nekaj prav, zato ker vsi delajo tako.

Trenutno največ sil usmerjamo v razvoj družine krmilnih kartic, ki so zasnovane v obliki enostavnih modulov, ki jih je mogoče preprosto povezovati v krmilne sisteme za krmiljenje kakršne koli varilne naprave in v razvoj gorilnika, ki s pomočjo mehanskega vpliva na električni oblok omogoča varjenje pri nižjih tokovih in lepše zvare.

Poleg varjenja se ukvarjamo tudi z drugimi področji, kjer odkrijemo način, kako lahko izboljšamo obstoječe tehnologije. Tako se trnutno pripravljamo tudi na nastop na področju ekologije predvsem s projekti izdelave sistemov za krmiljenje različnih parametrov prostorske klime, ki se napajajo pretežno ali izključno iz odvečne energije.