Larus inventa d.o.o.

www.larusinventa.com

Direktor: Nika Pušenjak

Leto ustanovitve: 2010

I.
Podjetje Larus Inventa, raziskave in razvoj d.o.o., izvaja projekte na področju uporabne psihofiziologije s pomočjo uporabe Biofeedback in Neurofeedback tehnologije. Naše delo vključuje razvoj inovativnih Biofeedback naprav za regulacijo stresnih psihofizioloških odzivov različnih ciljnih uporabnikov.

Pri svojem razvojno – raziskovalnem delu, se podjetje povezuje  z različnimi inštitucijami znanja (Fakulteta za šport, Medicinska fakulteta v Ljubljani, Univerza Sigmunda Freuda na Dunaju, Univerzitetni klinični center Ljubljana ipd.).

II.
Drugi del delovanja podjetja obsegajo storitve za določene ciljne skupine uporabnikov, in sicer:

1. Psihofiziološka Biofeedback in Neurofeedback priprava športnikov na pomembna tekmovanja (olimipijske igre, svetovna prvenstva,…), za zmanjšanje prednastopne anksioznosti, izboljšanje koncentracije, za dobro spoprijemanje s stresnimi situacijami in optimalen nastop na tekmovanjih.

2. Izvedba t.i. ‘PEAK PERFORMANCE’ programov, seminarjev in delavnic s področja stresa, Biofeedbacka in sproščanja za vodilne delavce v podjetjih, managerje ter ostale aktivne posameznike in skupine, ki želijo izboljšati spoprijemanje s stresom, izboljšati koncentracijo, pridobiti nadzor nad svojimi psihofiziološkimi odzivi in s tem preprečiti pojav ‘pregorelosti’ na delovnem mestu, omogočiti hitrejše in optimalnejše sprejemanje pomembnih odločitev ter ohraniti oz. izboljšati nivo osebne energije.

3. V sodelovanju s specialisti ginekologije in urologije izvajamo Biofeedbacktrening mišic medeničnega dna za dekleta in žene, ki imajo težave z bolečinami in inkontinenco. S pomočjo treninga posameznice zelo hitro pridobijo nadzor nad mišicami medničnega dna. Inkontinenca in bolečine v tem predelu se s terapijo odpravijo.

III.
Tretji del našega delovanja pa obsega uvajanje, izobraževanje za uporabo (certificiranje) in prodajo visokokvaltetnih Biofeedback in Neurofeedback naprav (Nexus, StressEraser, WD,…). Te naprave se uporabljajo za psihološke, medicinske in raziskovalne namene ter za drugo osebno rabo.