MountVacation

www.mountvacation.com

Status: OBS d.o.o.

Direktor: Dejan Romih

Leto ustanovitve: 2008

MountVacation.com je eden največjih rezervacijski sistem za počitnice v gorah v Evropi. V ponudbi lahko najdete preko 150.000 različnih aranžmajev, ki jih lahko takoj rezervirate.
Te ponudbe se nahajajo na preko 400 destinacijah v 8 različnih državah ter preko 2000 namestitvah.
Sama predstavitev je narejena v 5 jezikih (angleščina, nemščina, italijanščina, francoščina in slovenščina), prevaja pa se tudi že v dodatne 3 jezike.
Spletna stran omogoča enostaven pregled in iskanje tako smučišč kot tudi namestitev. Vsi opisi pa so tudi podkrepljeni z ocenami in komentarji pretklih strank. Možnost je tudi dodajanja lastnih slik. Dodatna storitev kataloga pa je rezervacijski sistem. Razvili smo namreč lasten sistem, ki povezuje vsakega pogodbenega ponudnika s sistemom, kar omogoča direkten vpogled v proste kapacitete in s tem tudi rezervacije. Največja prednost tega pa je, ker vam nudi rezervacijo brez kakršnih dodatnih posredniških stroškov.
Prav tako sistem omogoča dodatno ponudbo, kot je sklepanje nezgodnih zavarovanj in rizikov odpovedi, najem smuči s pogodbenimi partnerji, vpogled preko internetnih kamer na smučišča. Sistem je popolnoma avtomatiziran, saj razen vnosov podatkov v sistem, vse naredi sam. Pošlje račune, voucherje in rezervacije. Gre za prvi specializirano spletno stran in rezervacijski sistem za gorski turizem na spletu v Evropi.