Oblakomat d.o.o.

www.printbox.net

Direktor: Denis Benič

Leto ustanovitve: 2010

Začetki podjetniškega delovanja podjetja Oblakomat d.o.o. segajo v leto 2010. Podjetje Oblakomat d.o.o. je inovativni ponudnik samopostrežnega barvnega in črno-belega tiska. Podjetje je ustvarilo novo obliko tiska, ki preko internetno povezane mreže tiskalnikov uporabnikom omogoča ekološko prijazen, barven, enostaven in cenovno ugoden tisk. Ena sama naprava – samopostrežni kiosk – tako zajema tiskanje, skeniranje, fotokopiranje in oglaševanje. Uporabniku prijazen kiosk prinaša številne prednosti in koristi, zasnovane na podlagi uporabniških izkušenj.

Uporabnik lahko enostavno naloži dokumente na Printbox preko katere koli naprave (USB ključ, osebni ali tablični računalnik, mobilni telefon), prav tako pa se lahko odloči za poljuben način plačevanja: vnaprejšnji nakup kreditov na osebni Printbox račun, plačevanje z denarjem (kovanci in bankovci) ali plačevanje z Moneto.

Tiskanje na Printboxu je ekološko, saj ne uporablja tonerjev in kartuš in posledično ne ustvarja odpadnega materiala. Poleg ekološkega vidika so prednosti printboxa še ugodna cena, enostavnost uporabe, visoka hitrost delovanja in priročnost.