Therapia d.o.o

www.therapia-dom.si

Direktor: Urban Založnik

Leto ustanovitve: 2009

Therapia d.o.o. – fizioterapija na domu je ideja, ki se je ustanovitelju, Urbanu Založniku, porodila že na začetku študija fizioterapije. Pri svojem razmišljanju je izhajal iz tega, kako fizioterapijo približati čim večjemu številu ljudi, zlasti pa tistim, ki so vezani na svoj dom in pri prevozu odvisni od svojcev ali drugih ljudi.

Po analizi trga in ugotovitvi, da taka oblika fizioterapije na našem trgu še ni prisotna, se je pričelo iskanje somišljenikov in sodelavcev, kar je bilo precej težko, saj podjetje ni imelo nobenih sredstev, s katerimi bi razpolagalo. Kljub temu sta se podjetju pridružila dva sodelavca in pričelo se je delo, predvsem na področju promocije, saj smo morali najprej svojim morebitnim strankam sporočiti, da obstajamo in kaj ponujamo.

Po začetni promociji in komunikaciji s potencialnimi strankami, so se pričela prva naročila. Vzporedno z porastom naročil, narašča tudi potreba po sodelavcih, saj  načrtujemo širjenje na  celotno Ljubljano in njeno okolico, kasneje pa tudi na vse druge regije po Sloveniji.
Že takoj na začetku težke poti nam je priskočil na pomoč Ljubljanski univerzitetni inkubator, ki je ponudil domovanje našemu podjetju v svojih prostorih, hkrati pa nam omogočil povezovanje z drugimi mladimi podjetji in njihovimi ustanovitelji. Izmenjevanje mnenj in izkušenj ima velik pomen, saj se  tako lahko izognemo kateri izmed težav in ovir, ki se postavijo mlademu podjetju na pot.

Ime našega podjetja počasi postaja razpoznavno in dobrodošlo v številnih domovih po Ljubljani, kar pa nikakor ni naš končni cilj, saj se želimo razširiti na področje cele Slovenije, nato pa še izven meja naše države, ter svoje storitve približati še večjemu številu ljudi.