Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani poteka vsako leto od decembra do marca prihodnjega leta.

Splošni pogoji in merila ocenjevanja

Potek tekmovanja

Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani organiziramo z namenom, da se podpre čim več inovacij in inovativnih podjetniških idej, da vstopijo na trg in se komercializirajo bodisi v lastnem podjetju bodisi v kakšni drugi obliki, na primer v obliki prodaje ali licenciranja patenta oziroma znanja.

 

Rektorjeva nagrada poteka po naslednjih vsebinskih sklopih:

1. Prijavni postopek 

Prijavijo se lahko vsi, ki imajo že razvite tehnološke in netehnološke inovacije (to so lahko izdelki in storitve) kot tudi inovativne podjetniške ideje, za katere smatrajo, da imajo tržni potencial.

Pogoj je tudi povezava z Univerzo v Ljubljani – sodelujejo lahko zaposleni na UL, študenti UL ter diplomanti UL, za katere velja, da od zaključka študija ni minilo več kot eno leto. Člani tima so lahko tudi zaposleni na drugih inštitucijah ali študenti drugih univerz, vendar mora biti vodja skupine v tem primeru z UL.

Prijavni postopek poteka od 25. 11. 2015 do 15. 1. 2016 do 23:59.

Povezava na PRIJAVNI OBRAZEC

V kolikor imate težave z dostopanjem do spletnega obrazca, lahko svojo prijavo oddate tudi v obliki Word dokumenta. Izpolnjeno prijavo pošljite na: asistent.lui@lui.uni-lj.si.

 

2. Izobraževalni del 

Udeleženci so deležni brezplačnih izobraževanj in usposabljanj s področja komercializacije inovacije, svetovanja iz upravljanja in zaščite intelektualne lastnine in pomoči pri pripravi predstavitve ter treninga učinkovite in kratke predstavitve.

Delavnice bodo potekale med 25. 1. in 5. 2. 2016. Točen razpored

 

3. Izbirni postopek finalistov

Izmed vseh prijavljenih, ki so izpolnjevali pogoje, po končanih usposabljanjih, komisija izbere finaliste. Komisijo izbere rektor. Izbor poteka s predstavitvijo pred komisijo in odgovarjanjem na zastavljena vprašanja. Komisija točkuje navedena merila in na koncu izbere finaliste, ki se bodo predstavili širši komisiji.

Izbirni postopek finalistov poteka v drugi polovici februarja – urnik se usklajuje naknadno.

 

4. Izbirni postopek zmagovalca 

Končni izbirni postopek zmagovalca poteka pred častno komisijo, v kateri so investitorji, gospodarstveniki, podjetniki in predstavniki državnih institucij.

Izbirni postopek zmagovalca poteka 10.3. 2016 popoldne.

 

5. Podelitev nagrade

Podelitev RN poteka na UL v sklopu dogodka o prenosu tehnologij, kjer imajo udeleženci možnost slišati še primere dobrih praks preteklih zmagovalcev, ostalih deležnikov na trgu in tujih gostov.

Podelitev RN poteka v zadnjem tednu marca na Univerzi v Ljubljani.

 

Galerija nagrajencev in udeležencev prejšnjih let:

2016 Nagrajenci in udeleženci

2015 Nagrajenci in udeleženci

2014 Nagrajenci in udeleženci

2012 Nagrajenci in udeleženci

2011 Nagrajenci in udeleženci

2010 Nagrajenci in udeleženci

Želiš biti obveščen o naslednjem dogodku? PRIJAVI SE NA E-NOVICE More

V LUI-ju se veliko dogaja! Vpiši svoj email in obvestili te bomo o dogodkih, tekmovanjih in drugih programih, ki ti pomagajo uspeti v startup svetu!

E-poštni naslov žal ni pravilen

Uspešno ste se prijavili