Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani

RN 2018 naslov

 

 

Prijavi svojo inovacijo ali idejo in pomagali ti bomo pri uspešnem vstopu na trg. Čaka te:

 

NAGRADNI SKLAD 6000 € za najboljše tri inovacije. V aprilu bo rektor na Univerzi v Ljubljani prvemu od treh superfinalistov podelil nagrado 3000 EUR, drugemu 2000 EUR in tretjemu 1000 EUR.

OCENA komercialnega potenciala ideje. Vaša ideja/inovacija bo profesionalno ocenjena po naslednjih kriterijih: jasnost opisa ideje, inovativnost projekta, tehnološka perspektivnost proizvoda/storitve, raven tveganja glede na ocenjen tržni izplen, velikost tržnega potenciala, izpostavljenost konkurenci, konkurenčne prednosti, kakovost ekonomike projekta, kakovost načrtovane organizacije izvedbe projekta, primernost tima za izvedbo projekta, kakovost razmerij do Univerze v Ljubljani, razvitost inovacije, vpliv na izboljšanje kvalitete življenja, družbena odgovornost projekta in predstavitev skupine na intervjuju.

PODPORA pri razvoju, vstopu na trg in pri pridobitvi finančnih virov. Imeli boste možnost individualnih svetovanj strokovnjakov iz različnih izbranih področij razvoja vaše poslovne ideje.

DOSTOP do investitorjev in gospodarstvenikov. Imeli boste možnost, da vas povežemo z mentorji iz gospodarstva iz skupine LUI mentorjev>> Tako smo bili priča že mnogim povezovanjem, investicijam in dolgoročnim sodelovanjem.

 
 

Kdo se lahko prijavi?

Vabljeni vsi, ki imate tehnološke in netehnološke inovacije, kot tudi inovativne podjetniške ideje. Prijavijo se lahko skupine, kjer je vodja skupine študent ali alumni študent (do 3 leta po zaključku študija), raziskovalec ali pedagoški delavec Univerze v Ljubljani. Prijave zbiramo do 15. marca 2018 do 23:59 ure. Več o pogojih in merilih ocenjevanja.

Prijaviš se preko spletnega obrazca.

Spletni obrazec je za lažjo pripravo gradiv na voljo tudi v Word formatu. Predlagamo, da prijavo napišete tu, potem pa izpolnite še spletni obrazec – kajti prijave preko zgornje povezave so obvezne.

 
 

Tekmovali so tudi:

.

Tekmovalec 2014: NERVteh

Samo Železnik, študent na Fakulteti za računalništvo in informatiko, je z ekipo razvijal simulator vožnje oz. tehnologijo za simulacijo vožnje in evalvacijo voznikov.  Sistem so z leti izpopolnili in na področju trenutnih tehnologij za avtonomna vozila zapolnjujejo pomembno vrzel, in sicer z vnosom elementov človeškega odločanja oz. tako imenovanega human decision making. Na enem največjih in najpomembnejših avtomobilskih sejmov North American International Auto Show so poželi izjemno navdušenje obiskovalcev, strokovne javnosti in potencialnih investitorjev. Med zadnjimi je najpomembnejši predstavnik sklada VectoIQ Stephen Girsky, nekdanji podpredsednik in član uprave ameriškega avtomobilističnega velikana General Motors. So prejemnik investicije SK50 Slovenskega podjetniškega sklada, alumni ABC-pospeševalnika in portfeljski start-up Zavarovalnice Triglav.  

 

Nagrajenec 2012: KINESTICA

Podjetniška pot dr. Aleša Hribarja se je začela s prijavo na natečaj za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo UL 2012. Napravo BiMeo za pomoč pri terapiji pacientov po različnih boleznih je razvijal skupaj z mentorjem in ekipo v laboratoriju za robotiko Fakultete za elektrotehniko. Ustanovili so odcepljeno podjetje, preko katerega tržijo napravo in so prisotni na 10 tujih trgih. Za razvoj so pridobili dodatne vire financiranja na razpisih P2 in SME Instrument

 

Nagrajenec 2010: MESI

mesi_logo-new Študenta Fakultete za elektrotehniko Jakob Šušterič in Tomo Krivc vodita podjetje MESI, katerega ekipa trenutno šteje 22 članov, svoj izdelek pa prodajajo na več kot 15 tujih trgih. Prototip naprave, ki sta jo razvijala na fakulteti, sta razvila do končnega izdelka – merilnika gleženjskega indeksa. Poleg prodaje pa so usmerjeni tudi na razvoj novih produktov. Za razvoj so pridobili dodatne vire financiranja na razpisu P2 in pri privatnem investitorju. 

 
 

Potek tekmovanja

15. februar 2018 ODPRTJE prijav.
15. marec 2018 ZAPRTJE prijav: ob 23:59 uri.
19., 21., 26. in 28. marec DELAVNICE (potekajo na Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju): Oblikuj poslovno idejo, Kratka predstavitev (pitch), Zaščita intelektualne lastnine in Trening predstavitve ideje.
19. marca do 18. aprila INDIVIDUALNA SVETOVANJA: Čas za individualna svetovanja z izbranimi strokovnimi mentorji.
10. in 11. april IZBOR FINALISTOV: Predstavitev ideje pred člani ožje komisije (3 člani komisije): pitch in povratna informacija strokovne komisije, izbor 8 finalistov.
19. april IZBOR ZMAGOVALCEV: 8 finalistov se predstavi članom širše komisije (več kot 30 predstavnikov gospodarstva in investitorji): pitch in povratna informacija strokovne komisije, izbor najboljših.
25. april 2018 RAZGLASITEV ZMAGOVALCEV IN PODELITEV REKTORJEVE NAGRADE ZA NAJ INOVACIJO UL 2018 (dogodek poteka ob 17.00 uri na Univerzi v Ljubljani).

Več o poteku tekmovanja.

 

Koledar aktivnosti

 

 

 
Spoznaj najboljše inovacije leta 2017

2. MESTO 1. MESTO 3. MESTO
Mikro oblagalnik delcev – granul, pelet in mini tablet Interaktivna regulacija oblike zazidave MV4HGS – Strojni vid za detekcijo napak na površinah z visoko odbojnostjo
Člani: izr. prof. dr. Rok Dreu, dr. Rok Šibanc, Gregor Ratek, abs. farm., Jure Korber, abs. str., Timotej Ratek, abs. str., Jure Štojs, štud. elekt., Žan Jelen, štud. rač., Domen Kitak, mag.farm., prof. dr. Stanko Srčič  Člani: dr. Jernej Vidmar, Žiga Böhm, dr. Martin Vuk, Žiga Stopinšek, mag. inž. rač in inf.  Člani: dr. Žiga Gosar, Andraž Škoda, Tomaž Zavrl
Fakulteta za farmacijo, Fakulteta za strojništvo, Fakulteta za elektrotehniko, Institute for Pharmaceutics and Biopharmacy  Fakulteta za arhitekturo, Fakulteta za računalništvo in informatiko  Fakulteta za strojništvo, Fakulteta za elektrotehniko

Več o zmagovalcih in finalnem dogodku na povezavi >>

Več o finalistih na povezavi >> 

 
ZMAGOVALCI 2017

Na sliki z leve: Nino Marčetič, Martin Vuk, Žiga Böhm, Jernej Vidmar (direktor in glavni ustanovitelj) in Žiga Stopinšek.

Aplikacija Modelur podjetja AgiliCity d.o.o. olajšuje urbanistično načrtovanje v mestih, med prvimi so naročnike zanjo dobili v Ženevi in Oslu, merijo pa na mesta na vseh celinah.

Njihova pot se je začela z zmago na Rektorjevi nagradi za naj inovacijo UL 2017, zmagali so na nacionalnem tekmovanju Falling Walls Lab Ljubljana 2018, se predstavljali na finalu Falling Walls Lab v Berlinu, izbrani bili med šest najbolj obetavnih start-upov za leto 2018 po časniku Finance, finalisti PODIMa oz. med tremi najboljšimi start-upi v Sloveniji 2017, predstavljali so se na Pioneers 2017 na Dunaju in še bi lahko naštevali.

 

 

“Udeležba na tekmovanju za Rektorjevo nagrado je izjemno koristna izkušnja v več pogledih. Poleg delavnic, preko katerih smo udeleženci akademske projekte pripeljali do konkretne poslovne ideje, smo se spoznali tudi z osnovnimi veščinami predstavljanja oz. pitchanja in začeli plesti mrežo poznanstev, ki lahko odločilno pripomore k našemu uspehu v prihodnosti. Rektorjevo nagrado priporočam vsem, ki imajo pogum, da stopijo na samostojno podjetniško pot in želijo svojo (poslovno) idejo postaviti na prvi resen preizkus.”

Jernej Vidmar
soustanovitelj & direktor AgiliCity d.o.o.

 

Takole pa je potekala podelitev nagrade:

 

Opis nagrajencev in ostalih udeležencev po letih:

2016>>   2015>>   2014>>   2012>>  2011>>   2010>>

 

 

Dejstva in številke

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani poteka že od leta 2010 in je osma po vrsti. V tem času smo zabeležili 183 idej/inovacij, prijavili so se 504 udeleženci, komercialna uspešnost idej na trgu pa je 20 %.

 

 

 

Želiš biti obveščen o naslednjem dogodku? PRIJAVI SE NA E-NOVICE More

V LUI-ju se veliko dogaja! Vpiši svoj email in obvestili te bomo o dogodkih, tekmovanjih in drugih programih, ki ti pomagajo uspeti v startup svetu!

E-poštni naslov žal ni pravilen

Uspešno ste se prijavili