Kako dvigniti konkurenčnost vašega podjetja?

Managerji se konstantno ukvarjajo z vprašanji, kako izboljšati poslovne rezultate, kako optimizirati delo in navsezadnje, kako motivirati svoje zaposlene, da bodo pri delu zavzeti in čim bolj produktivni. Sploh v današnjem času je vloga zaposlenih vedno bolj pomembna, zato je nujno sistematično in ciljno vlagati v razvoj svojih zaposlenih. Številna podjetja po svetu v ta namen uporabljajo metodo coachingaZakaj? Ker je ključni namen poslovnega coachinga pospešiti razvoj poslovanja in omogočiti okolje za
boljše delovne rezultate. In ker je coaching pri tem učinkovit.
 
Formula za izboljšanje učinkovitosti zaposlenih je preprosta:
»p = P –
Formula pravi, da se človekova učinkovitost poveča, če ta odkriva svoje skrite potenciale in povečuje že znane sposobnosti ter hkrati zmanjšuje notranje in zunanje ovire.
Avtor formule je Gallwey, ki velja tudi za začetnika coachinga – kot trener tenisa je prenesel ugotovitve iz športa v poslovni svet in pri tem izpostavil pomembnost »notranje igre« (angl. Inner game), tj. miselna naravnanost, ki je ključna za doseganje vrhunskih rezultatov. 
Ključni poslovni izzivi, kjer si lahko managerji pomagate s coachingom:
DVIG PRIHODOV:
s pomočjo coachinga lahko zaposlene, vodje in time usmerite na dvig prihodkov ter na tak način izboljšamo poslovne rezultate. Tu je poudarek na Performance coachingu in je pogosta izbira, ko želimo dvigniti prodajne rezultate.
– DVIG VODSTVENIH VEŠČIN:
 izboljšanje vodstvenega potenciala pri obstoječih in bodočih vodjih lahko dosežete z Development coachingom, kjer svoje vodje usmerjate na razvoj zaposlenih, da bodo ti lahko dosegali še boljše rezultate.
ZAVZETOST:
 s coachingom lahko izvabimo potenciale zaposlenih in dvignemo njihovo zavzetost. O korelaciji med uvedbo coachinga v podjetje in dvigom zavzetosti zaposlenih poročajo številne raziskave.
NEFUNKCIONALNI TIMI:
 timi, ki niso usklajeni, ne dosegajo rezultatov, ki bi načeloma lahko.
Coaching se v organizacijah pogosto uporablja za vzpostavljanje funkcionalnih in produktivnih timov. 
Bolj timsko delo se ponavadi odraža tudi v višji produktivnost in učinkovitosti zaposlenih. 
Dejstvo je, da se števila podjetja po svetu odločajo za implementacijo coachinga in na tak način dosegajo
boljše rezultate. Raziskave kažejo, da coaching pozitivno vpliva na višjo produktivnost in motivacijo zaposlenih, bistveno boljši so rezultati dela, timsko delo je boljše. Coaching pomaga tudi pri optimizaciji procesa planiranja in izvedbe, zaposleni prevzemajo večje odgovornosti in so bolj zavzeti.
Poglejmo še kakšna je ocenjena donosnost naložbe (ROI – Return on Investment) v coaching, in sicer strokovnjaki ocenjujejo ROI na 100.000 dolarjev na vzorec oziroma 7-kratno povrnitev začetne naložbe.
 Kaj je naslednji korak?
1. Odločite se, kaj je vaš cilj oz. kateri poslovni izziv bi želeli najprej nasloviti.
2. Nato izberite prejemnike coachinga – so to direktorji, vodje, timi, prodajalci?
3. Glede na potrebe in zmožnosti podjetja izberite kompetentne coache – lahko se odločite za najem eksternih coachev ali pa začnete razvijati mrežo internih coachev v podjetju.
4. Začnite proces povezovanja prejemnikov coachinga s coachi, glede na dani poslovni problem.
5. Spremljate rezultate coachinga in se po potrebi odločite za ponovitev procesa ali razširitev na druga področja poslovanja.
Sabina_Duvelek

Avtorica članka je Sabina Đuvelek, ki je psihologinja in se strokovno ukvarja s coachingom ter razvojem programov, ki spodbujajo proaktivnost in učinkovitost zaposlenih. Na področju organizacijske psihologije deluje že vrsto leto, sedaj kot vodja mreže performance coachev na Petrolu, ki spodbujajo odličnost in zavzetost zaposlenih. Pred tem je bila 3 leta strokovna direktorica Zavoda Ypsilon, kjer je bila zadolžena za strateški razvoj organizacije, razvoj novih projektov in sodelovanje s poslovnimi partnerji ter nacionalnimi in evropskimi organizacijam. Poleg dela v kadrovski službi Pro Plus je kot strokovna sodelavka sodelovala tudi s Teambuilding akademijo, kjer je izvajala delavnice mehkih veščin in skrbela za ključne stranke.

Trenutno dela doktorat – smer Aplikativne psihološke študije, v okviru katerega raziskuje učinke coachinga na delovno zavzetost, emocionalno inteligentnost in učinkovitost pri delu. Je tudi pobudnica številnih projektov, ki omogočajo mladim tako osebni kot karierni razvoj; npr. izobraževalni program “Y.business” in vseslovenska akcija “Slovenija – mentorska država”. V 2016 je bila kot ena od perspektivnih mladih iz Slovenije izbrana za sodelovanje v programu “Tech Innovation & Entrepreneurship Fellowship Program”, v okviru katerega se je udeležila izmenjave v Chicagu, kjer je delala in se učila v organizaciji “Network for Teaching Entrepreneurship”.

ŽELIŠ BITI NA TEKOČEM?

V LUI-ju se veliko dogaja! Vpiši svoj email in obvestili te bomo o dogodkih, tekmovanjih in drugih programih, ki ti pomagajo uspeti v startup svetu!

E-poštni naslov žal ni pravilen

Uspešno ste se prijavili

Podobne vsebine