10 nov.

2020

Ljubljanski univerzitetni inkubator vabi vse raziskovalce, ki nočete, da vaši najboljši izumi nabirajo prah v predalih, in vse podjetne, ki bi želeli pomagati prebojnim tehnologijam zaživeti, da jim pomagate IZ PREDALOV NA TRG!

logo combination 1

Iz predalov na trg

Ljubljanski univerzitetni inkubator vabi vse raziskovalce, ki nočete, da vaši najboljši izumi nabirajo prah v predalih, in vse podjetne, ki bi želeli pomagati prebojnim tehnologijam zaživeti, da jim pomagate

IZ PREDALOV NA TRG!

Raziskovalci (večinoma) želijo ostati raziskovalci. To je povsem naravno. Prav vsak raziskovalec pa ve, da imajo določeni izumi ogromen potencial. Ampak nobeno od podjetij, s katerimi sodelujete, ni zares zainteresirano, da bi prevzeli komercialni razvoj. Nimajo časa, preveč dela imajo z rednim poslom, ne razumejo …

Na LUI vam želimo pomagati – sestavili bomo ekipe podjetnikov, ki bodo na intenzivnem 24-urnem izzivu za vaše izbrane tehnologije poiskali poslovne priložnosti. Na podlagi teh poslovnih priložnosti se boste raziskovalci in podjetni lahko povezali in potencialno nadaljevali skupno pot do uspeha na trgu.

Naš cilj je ustvariti nove startupe na podlagi prebojnih tehnologij.


1. faza: Podjetni raziskovalci (delavnica) – 10. november 2020 ob 17.15

Delavnica, namenjena vsem raziskovalcem, ki ne želite, da bi vaše življenjsko delo ostalo v predalu in nabiralo prah. Veste, da lahko zaživi med ljudmi in jim izboljša življenje.

  • v prvem delu z naslovom Why Innovate? Perspectives from Oxford, bomo gostili Tima Harta, vodjo raziskovalnih aktivnosti in pospeševalnika Oxentia z Univerze v Oxfordu, ki predstavlja globalni center za razvoj inovativnosti.

Tim Hart

Tim bo s svojimi skoraj 30 letnimi izkušnjami v komercializaciji tehnologije in akademskem podjetništvu poskrbel za odličen vpogled v možnosti in procese, ki so potrebni za premik vaše obstoječe tehnologije na trg. V preteklosti je delal kot akademski raziskovalec, strokovnjak za tehnološki prenos znanj, ustvaril je nekaj lastnih uspešnih podjetij in pomagal pri razvoju številnih eminentnih akademsko-podjetniških zgodb o uspehu.

  • nadaljeval bo Jošt Faganel, Chief Revenue Officer pri startupu Influee, podjetnik in nekdanji Programme Manager pospeševalnika HighTechXL v Nizozemskem Eindhovnu.

Jost Faganel

Na podlagi primerov, ki jih je pomagal zagnati na Nizozemskem, bo predstavil dobre prakse in razložil, kaj lahko pričakujete od sodelovanja s podjetniškimi ekipami in o samih poslovnih primerih, ki jih bodo ekipe zastavile.


Po delavnici bomo zbrali raziskovalce, ki bi želeli svoje izume razviti naprej in na podlagi predlaganih poiskali podjetne, ki bi želeli sodelovati pri njihovem komercialnem razvoju.

 

2. faza: Iz predalov na trg! – 4. - 5. december 2020

Raziskovalci bodo predstavili svoje izume, podjetniške ekipe pa bodo na intenzivnem 24-urnem izzivu zanje poiskale poslovne priložnosti. Delo bo potekalo v dveh delih:

- nadaljevalni del: 4. 12. 2020 od 13. do 16. ure

Začeli bomo s prepoznavanjem vaših izzivov in našo pomočjo pri iskanju profilov oseb, ki bi jih vaš projekt potreboval za uspešen prodor na trg. Po želji vas bomo z njimi tudi povezali, s čimer boste pridobili nove vidike in zmožnosti vaših rešitev. V samo tehnologijo se ne bomo spuščali (vaša intelektualna lastnina), zanimal nas bo le rezultat raziskovanja, ki ga lahko validiramo na trgu. Okrepljene ekipe boste po delavnici pozvane k aktivnemu skupinskemu delu in povezovanju znanj do sobotne zaključne delavnice.

- zaključni del: 5. 12. 2020 - ob 18. uri

Dobili boste priložnost predstavitve vaše projektne ideje pred komisijo in informacije o nadaljnjih odprtih programih, ki bodo vaši rešitvi pomagali zaživeti na trgu.


Največ tri ekipe s konkretnimi, najbolje zastavljenimi rešitvami bodo dobile možnost vstopiti v prikrojen program Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja. Gradili boste na temeljih, postavljenih znotraj izziva in v programu dobili »investment readiness« priprave, osebno mentorstvo najboljših podjetnic in podjetnikov, dostop do investitorjev in poslovnih partnerjev ter coaching ekipe Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.

 

KDAJ ZAČNEMO: torek, 10. novembra, od 17.15 do 19. ure

KJE: Zoom

 Prijavi se zdaj!

Delavnica je brezplačna! Pohitite s prijavo, število mest je omejeno! 

Vabljeni!

Ekipa LUI

powered by social2s