24 feb.

2021

Ob vstopu v podjetništvu je vrsto neznank, pogosto pa se v praksi izpostavlja vprašanje kako poteka registracija podjetja, kakšen status je najprimernejši, kakšni so stroški, ali so predpisani posebni pogoji za opravljanje dejavnosti itd. Bodite z nami!

Pitch Perfect

 

Ob vstopu v podjetništvu je vrsto neznank, pogosto pa se v praksi izpostavlja vprašanje kako poteka registracija podjetja, kakšen status je najprimernejši, kakšni so stroški, ali so predpisani posebni pogoji za opravljanje dejavnosti itd. Če razmišljate o podjetniški poti in odpiranju lastnega podjetja, vam bomo na neznanke in dileme odgovorili v okviru projekta SPOT svetovanje na brezplačni podjetniški delavnici.

Pogledali bomo:

  • Osnove poslovanja v statusni obliki s.p. in d.o.o.
  • Prednosti in slabosti drugih statusov (zavod, društvo, osebno dopolnilno delo, socialno podjetništvo itd.),
  • Postopke registracije podjetja,
  • Načine vodenja poslovnih knjig, plačila obveznih in pavšalnih prispevkov socialnega zavarovanja, davčne olajšave,…
  • Davčne blagajne,
  • Varnost in zdravje pri delu,
  • Na kratko tudi predstavitev odprtih vavčerjev za nepovratna sredstva

 

GZS logo

SPOT logo

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.


Irena Tonin je podjetniška svetovalka, vključena v projekt SPOT svetovanje na Gospodarski zbornici Slovenije. Svetuje podjetnikom na začetku poslovne poti, obenem pa so njene aktivnosti usmerjene tudi v podjetja v fazi rasti in razvoja. Svoje bogate izkušnje, ki jih je pridobila kot direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice ter direktorica banke z veseljem deli s podjetniki, jih animira in povezuje.

 

 Delavnica je namenjena: Potencialnim podjetnikom, LUI predinkubirancem in inkubirancem ter vsem, ki jih zanimajo podjetniške vsebine.

 

KDAJ: sreda, 24. februarja, od 13. do 14.30 ure

KJE: Zoom

Prijavi se zdaj!

Delavnica je brezplačna! Pohitite s prijavo, število mest je omejeno!

Vabljeni!

Ekipa LUI

powered by social2s