14 dec.

2021

Več kot 60% nakupnih odločitev v online in offline trgovinah je nenačrtovanih. Kako dobro poznate vaše kupce glede na njihove nakupne navade?

Intervjuji strank v praksi

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

www.eu-skladi.si

 

Kako lahko kot prodajalec ali trgovec določite, kaj bo vaš potrošnik kupoval?

Več kot 60% nakupnih odločitev v online in offline trgovinah je nenačrtovanih. Kako dobro poznate vaše kupce glede na njihove nakupne navade? Veste, v katerih korakih nakupnega procesa imate največje priložnosti in izzive? Kateri so glavni dejavniki, ki vplivajo na nakup vašega izdelka/storitve?

Shopper marketing temelji na razumevanju kupcev v korakih nakupnega procesa. Vpliva na njihovo vedenje s ciljem povečanja prodaje blagovnih znamk. Poenostavljeno povedano, obiskovalce trgovine spreminja v kupce. 

V sklopu delavnice bomo preleteli prakse consumer goods industrije in na vaših praktičnih primerih pogledali:

  • kdo so vaši kupci, 
  • tipe njihovih nakupnih navad,
  • korake marketinškega lijaka in
  • drevesa odločanja vaših kupcev. 

Jan Kajba je strokovnjak z več kot 10 leti mednarodnih izkušenj na področju B2C marketinških strategij podjetij Bosch, GSK & Coca-Cola. Od leta 2018 poslovno svetuje pri razvoju B2C produktov, marketinških strategij ter komercialne učinkovitosti v sklopu podjetja JK Consulting.

 boško praštalo

 

Delavnica je namenjena: LUI predinkubirancem in inkubirancem ter vsem, ki so na vstopni točki v podjetništvo.

 KDAJ: torek, 14. december, od 10. do 13. ure


KJE: ONLINE

Prijavi se zdaj!

 Vabljeni!

Ekipa LUI

powered by social2s