ZMAGAJTE S PREBOJNO IDEJO IN Z NJO ODPOTUJTE NA FINALNI IZBOR V BERLIN!

Imaš inovativno idejo? Verjameš, da ima potencial in se bo razvila na gospodarskem, znanstvenem ali širšem družbenem okolju?

Prijavi se na dogodek FALLING WALLS LAB LJUBLJANA 2018, da bomo slišali in videli prav tvojo prebojno idejo! Svoje edinstvene zamisli in inovativne projekte lahko strnete v prepričljivo 3 minutno predstavitev v angleščini ter s tem podrete zid na poljubnem akademskem področju.

Falling Walls Lab (FWL) je iz leta v leto bolj uveljavljen in obiskan dogodek, ki združuje prebojne inovativne ideje posameznikov.
Falling Walls Lab Ljubljana tudi letos izvaja Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Nemško službo za akademske izmenjave (DAAD) ob podpori Zveznega ministrstva za zunanje zadeve Nemčije.

Letos so tri obvezne delavnice javnega nastopanja in učinkovitega pitchanja z vrhunskim coachom. V okviru brezplačnih delavnic se boste naučili kako podati svojo idejo na najbolj učinkovit način in si tako povečati možnost zmage ter predstavitve svoje ideje v Berlinu pred investitorji iz mednarodnega okolja.

Pogoji sodelovanja:

 • študentje in mladi raziskovalci ALI
 • ni minilo več kot 10 let od datuma zaključka 1. stopnje študija ALI
 • ni minilo več kot 7 let od datuma zaključka 2. stopnje študija ALI
 • ni minilo več kot 5 let od datuma zaključka doktorskega študija

Komisija:

Predstavitve idej bo ocenjevalo šest članov ugledne komisije, predstavnikov gospodarstva in znanosti z različnih strokovnih področji. Vsaka predstavitev bo ocenjena na podlagi treh kriterijev:

 • Faktor prodornosti 50%
 • Relevantnost / Vpliv 30%
 • Struktura predstavitve / Nastop 20%

Nagrada:

Zmagovalec bo odpotoval na Falling Walls Lab Finale, ki bo 8. in 9. novembra 2018 v Berlinu in prejel vstopnico za odmevno konferenco Falling Walls.

Zakaj se prijaviti?

 • tvojo inovativno idejo bodo slišali predstavniki gospodarstva in znanosti,
 • treniraš javno nastopanje v angleškem jeziku,
 • individualni coaching s trenerko javnega nastopanja,
 • pridobiš mednarodne izkušnje,
 • spoznaš ljudi, ki so odprte glave, tako kot ti,
 • kot zmagovalec odpotuješ v Berlin (pokrite imaš stroške potovanja in nočitve),
 • kot zmagovalec dobiš vstopnico tudi za za finalni FWL konferenco v Berlinu,
 • mreženje in pridobivanje novih potencialnih poslovnih partnerjev,
 • nora izkušnja!

Pomembni datumi

27. junijPredstavitvena delavnica na Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju (LUI), Vojkova 63, 1000 Ljubljana. Izvedeli boste, kdo se lahko prijavi, kako se prijaviti, pogoje sodelovanja, kaj se boste naučili ter spoznali lanskoletnega zmagovalca.  Z veseljem vam bo svetoval in podal koriste napotke za finalni pitch ter delil občutke iz Berlina. Zaupali vam bomo tudi kako učinkovito izpolniti prijavnico in predstaviti svojo idejo, da bo komisija v Berlinu prepoznala vaš potencial in ti ponudila možnost nastopa v Ljubljani.

9. septemberZadnji dan za prijavo na dogodek preko spletnega obrazca na povezavi: https://www.falling-walls.com/lab/apply 

13., 18. in 20. september Delavnice javnega nastopanja in učinkovitega pitchanja na LUI-ju.

26. septemberFinalni dogodek v NLB CIP

Za več informacij poglej na spletno stran Falling Walls Lab. Pišete nam lahko tudi na: fwl@lui.uni-lj.si. Spremljajte pa tudi Facebook stran dogodka Falling Walls Lab Ljubljana.

Podirajmo zidove skupaj!

Ekipa LUI

Falling Walls Lab je interdisciplinarni format, ki  vsako leto predstavi novo generacijo vrhunskih raziskovalcev, pod okriljem fundacije Falling Walls. V tri minutnem govoru, izjemni talenti in inovativni raziskovalci, delijo svoje raziskovalne projekte, poslovne modele in družbene pobude z občinstvom in žirijo. Akademske ustanove po vsem svetu so vabljene, da gostijo svoj lasten Falling Walls Lab in  pošljejo svojega zmagovalca na finalni dogodek v Berlin,  8. novembra 2018.

Želiš biti obveščen o naslednjem dogodku? PRIJAVI SE NA E-NOVICE More

V LUI-ju se veliko dogaja! Vpiši svoj email in obvestili te bomo o dogodkih, tekmovanjih in drugih programih, ki ti pomagajo uspeti v startup svetu!

E-poštni naslov žal ni pravilen

Uspešno ste se prijavili