Innovation Day

Iščemo inovacije, ideje in startupe iz širšega področja zdravstva, da se pridružijo enodnevnemu programu Innovation Day!

Innovation Day spodbuja inovacije na področju zdravja med študenti po Evropi in jih spodbuja na začetku njihove podjetniške poti. Študenti v enem dnevu s pomočjo metode Design Thinking razvijejo svojo idejo – ali pa se pridružijo že obstoječi ekipi, ki jim je všeč. Oblikujejo se multidisciplinarne skupine, ki si pod vodstvom strokovnih mentorjev prizadevajo ustvariti rešitve za resničen izziv na temo Bringing Care Home. Konec dneva svoje ideje predstavijo komisiji strokovnjakov. Zmagovalna ekipa prejme sredstva za razvoj svoje ideje in odpotuje na mednarodno zaključno prireditev v Pariz.

 

Enodnevni dogodek Innovation Day bo gostil govornike, ki vas bodo seznanili z globalnimi trendi na trgu zdravja, podporo EIT Health, s širšim slovenskim zdravstvenim sistemom, imeli pa boste priložnost slišati vsakodnevne izzive hendikepirane osebe in njihovih svojcev. Prisluhnili boste tudi LUI alumnu iHelp, ki je že razvil nekaj aplikacij, ki rešujejo življenja.  

Innovation Day vas bo s pomočjo metode Design Thinking usmerjal skozi cel dan pri razvoju vaše ideje. Vse skupine bodo svojo idejo razvijale pod budnimi očesi strokovnih mentorjev. Dobili boste tudi ustrezno znanje in pomoč pri uspešni predstavitvi ideje (Pitching). Na koncu dneva boste svoje ideje predstavili strokovni komisiji. Zmagovalna ekipa prejme denarno nagrado in trije (3) iz ekipe bodo odpotovali na zaključno prireditev v Pariz, kjer bodo predstavniki zmagovalcev iz 32 RIS lokacij predstavili svojo idejo.

Kje: na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani
Kdaj:
sobota, 9. november, od 8.00 do 20.00 ure
Kaj: Izziv: BRINGING CARE HOME

Kaj lahko sami storimo za svoje fizično in mentalno zdravje ter zdravje širše skupnosti, tudi izven zdravstvenega sistema? Kako izboljšati zdravje?

Široka tema, ki zajema vse ideje, ki si jih lahko zamislite – aplikacije, šport, hrana, paliativa, družabne igre, umetnost, arhitekturne in oblikovne rešitve, ki lajšajo vsakodnevno življenje. Našteli smo le nekaj idej, verjamemo pa, da jih je še veliko več. Dobrodošle vse ideje, ki nam pomagajo ohranjati naše zdravje čim dlje v življenju.

Kdo se lahko prijavi?
Ciljna skupina za Innovation Day vključuje vse dodiplomske in podiplomske študente na vseh fakultetah in smereh, ki se zanimajo za inovacije na področju zdravja.

Na i-Day se lahko prijavijo tudi mladi raziskovalci, alumni študentje pri katerih ni minilo več kot 10 let od datuma zaključka 1. stopnje študija ali ni minilo več kot 7 let od datuma zaključka 2. stopnje študija ali ni minilo več kot 5 let od datuma zaključka doktorskega študija.

Lahko prijaviš svojo idejo, ki jo že razvijaš ali pa se pridružiš obstoječi ekipi, ki ti je všeč.
Na samem Innovation Dayju bomo sestavili multidisciplinarne ekipe, ki se bodo potegovale za nagrado in pot v Pariz.

Komisija:
Predstavitve idej bo ocenjevalo šest članov strokovne komisije, predstavnikov gospodarstva in znanosti z različnih strokovnih področji. Vsaka predstavitev bo ocenjena na podlagi naslednjih kriterijev:

 • Potreba – reševanje resničnega problema,
 • Rešitev – kvaliteta, novost, tržni potencial,
 • Učinek – vpliv rešitve na ljudi in sisteme, ki jih cilja,
 • Implementacija – realnost in ovire postavitev rešitve,
 • Predstavitev – Struktura in nastop.

Nagrada:
Zmagovalna ekipa prejme denarno nagrado v višini 1.500€* in priložnost, da se udeleži zaključnega tekmovanja nacionalnih zmagovalcev Innovation Day v Parizu, ki bo 1. 12.2019.

Zakaj se prijaviti?

 • Ker imaš inovativno idejo s katero boš pomagal sebi in širši skupnosti,
 • treniraš javno nastopanje v angleškem jeziku,
 • pridobiš mednarodne izkušnje,
 • spoznaš ljudi, ki so odprte glave, tako kot ti,
 • kot zmagovalna ekipa** odpotuješ v Pariz (pokrite imaš stroške potovanja in nočitve),
 • mreženje in pridobivanje novih poznanstev,
 • sodelovanje na enodnevnem hackathonu je vedno adrenalinsko.

Za več informacij nam lahko pišete na: info@lui.uni-lj.si ali nas pokličete na: 01 620 34 82

*Znesek denarne nagrade je naveden v bruto vrednosti, od tega se odtegne akontacija dohodnine. Za nagrade, skladno z ZDOH-2, je akontacija dohodnine 25%. Prejemnik denarne nagrade je dolžan odvesti akontacijo dohodnine.

**do 3. (trije) člani ekipe.

Želiš biti obveščen o naslednjem dogodku? PRIJAVI SE NA E-NOVICE More

V LUI-ju se veliko dogaja! Vpiši svoj email in obvestili te bomo o dogodkih, tekmovanjih in drugih programih, ki ti pomagajo uspeti v startup svetu!

E-poštni naslov žal ni pravilen

Uspešno ste se prijavili