IT priložnosti v Moldaviji

Moldavija je ena redkih držav, ki IT podjetjem nudi drugačne ugodnosti kot ostalim podjetjem. Moldavija ima izjemno nizke davke za IT podjetja (skupno samo 7% od celotnega prihodka podjetja, v to pa so vključeni tudi prispevki za delavce).

Na dogodku se nam bo pridružil g. Oleg Țulea, ambasador Moldavije, ki nam bo povedal, kako je ta država na vzhodu Evrope zmanjšala administrativne ovire za IT strokovnjake iz tujine (pri zaposlitvi), kakšne še dodatne ugodnosti imajo IT podjetja pri njih ter kakšne koristi to prinese. Predstavil nam bo MOLDOVA IT PARK, ki so ga odprli na začetku letošnjega leta in ponuja IT startupom virtualno podporno platformo. Z željo, da bi mlade spodbudili k pridobivanju znanja s področja IT in STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), Moldavija ponuja kot 20 različnih izobraževalnih tečajev na teh področjih.

Dogodek je namenjen zaposlenim v IT sektorju, da razširite svoja obzorja in izveste nekaj novih, koristnih poslovnih informacij, predvsem pa vsem posameznikom, ki se zavedajo, da se lahko veliko naučimo s primeri iz prakse, pa četudi so ti primeri iz druge države – mogoče pa bomo lahko podobne novosti kmalu začeli uvajati tudi pri nas.

KDAJ: petek, 16. november ob 9.00 uri

KJE: Ljubljanski univerzitetni inkubator (konferenčna dvorana v drugem nadstropju)

Po predavanju sledijo vprašanja publike in pogostitev.
Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Delavnica je brezplačna! Pohitite s prijavo, število mest je omejeno.

button-prijava

Se vidimo na LUI-ju!

ŽELIŠ BITI NA TEKOČEM?

V LUI-ju se veliko dogaja! Vpiši svoj email in obvestili te bomo o dogodkih, tekmovanjih in drugih programih, ki ti pomagajo uspeti v startup svetu!

E-poštni naslov žal ni pravilen

Uspešno ste se prijavili

Podobne vsebine