Mini poletna šola podjetništva

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.
www.eu-skladi.si

 

Imate poslovno idejo, pa ne veste, kako se lotiti njenega razvoja? Se spuščate v svet podjetništva, a se želite še pred tem prepričati, da ste predelali vse ključne vidike zagona? Preverite še zadnje korake v procesu razvoja odlične poslovne ideje. Namen izvedbe Mini poletne šole podjetništva je motivacijsko-promocijski in hkrati strokovni. Udeležence želimo vzpodbuditi na njihovi podjetniški poti, jim podati dobre prakse in jih seznaniti s prvimi koraki v svet podjetništva.
Mini poletna šola podjetništva je namenja mladim – dijakom, študentom in ostali mladim s podjetniško žilico, ki udeležencem nudi temeljna znanja podjetništva.

Mini poletno šolo podjetništva bo vodil dr. Blaž Zupan, ki predava podjetništvo na Ekonomski Fakulteti v Ljubljani, vendar ga nikakor ne moremo označiti za teoretika. Ravno nasprotno. Je pravi serijski podjetnik. Svoje zadnje podjetje Optiprint je pred dobrim letom in pol uspešno prodal in se danes že loteva novih poslov.
Dr. Blaž Zupan pravi: »Ključne lastnosti podjetnika so vztrajnost, samozavest, kritičnost do informacij, preudarnost, visoka sposobnost empatije, veselje do ustvarjanja novih rešitev in strast do vsebine dela, veselje do pridobivanja novega znanja in odprtost do mnenj drugih, kreativnost in visok moralni čut.«

Zadnji dan šole pa nam bo Dean Habuš predstavil svojo podjetniško pot – kako je prišel do ideje, jo testiral na trgu, poiskal optimalno rešitev in le to zopet testiral, dokler ni dobil prave potrditve. Dean ima za sabo že štiri podjetniške zgodbe, dve uspešni in dve, za kateri se rad pošali, da se je iz njih nekaj naučil (neuspešni). Prepričan je, da nisi pravi podjetnik, dokler ne okusiš “neuspeha” in da moraš kot podjetnik v vsaki situaciji ter osebi iskati nekaj pozitivnega.
Drugi del njegovega predavanja bo praktična delavnica, kjer se boste lahko vključili s svojimi idejami in postavljali vprašanja vezana na vaše projekte. Skupaj bomo skušali poiskati rešitve na vaše probleme, s katerimi se srečujete na svoji podjetniški poti.
Ključno je, na svoji poti najti mentorje, ki so prehodili podobno pot pred vami, da se izognete napakam, ki so jih počeli oni, saj kot pravi Dean – moraš se učiti na svojih napakah, še boljše pa se je učiti na napakah drugih.

ponedeljek, 27. 8., od 12.00 do 14.00
Kaj je podjetništvo in kaj (ne)dela podjetnik? 

Razmišljate o samostojni podjetniški poti? Na predavanju vam bomo predstavili kaj podjetništvo sploh je, kaj podjetnik pravzaprav počne, kaj so njegove naloge. Razlika med podjetnikom in managerjem. Kdaj, zakaj in kako postanemo podjetniki.

Več preberite tukaj.

torek, 28. 8., od 9.00 do 11.00
Kako razvijamo podjetniški projekt (idejo)? 

Preden se zaženete v razvoj ideje in ustanovitev podjetja, preverite, ali ste poskrbeli za vse ključne elemente. Pri tem vam lahko pomagajo različne metode razvoja podjetniške ideje. Spoznali boste nekaj orodij – Business Canvas, Design Thinking, Lean, ki vam bodo pomagale na podjetniški poti.

Več preberite tukaj.

sreda, 28. 8., od 9.00 do 11.00
Kateri so prvi konkretni koraki na podjetniški poti?
Če želite na samostojno podjetniško pot, morate vsekakor biti pripravljeni na birokracijo, kot je – kako ustanoviti podjetje, kako ga formalno odpreti. Spoznali boste različne pravno-formalne oblike podjetij in razlike med njimi. Vse to vam zna vzeti veliko vašega časa in živcev. Odgovorili pa bomo tudi na to, koliko kapitala potrebujete za zagon posla in kje ga dobite.

Več preberite tukaj.

četrtek, 30. 8., od 9.00 do 11.00
Kakšna je bila podjetniška pot Deana Habuša?
Pa vaša?
Kako začeti svoj posel iz ideje? Svojo idejo je treba preverjati in testirati vedno znova. In četudi je ideja dobra, to ne pomeni, da bo tudi podjetje uspešno oziroma da jo bo trg sprejel. Prisluhnite kako je začel Dean Habuš. Iz prve roke boste izvedeli za vse njegove začetne probleme, prepreke in težave. A z vztrajnostjo je vse premagljivo in možno.
V drugem delu predavanja se bomo posvetili vašim idejam in z njimi povezanimi problemi ter vprašanji. Zato vas prosimo, da na info@lui.uni-lj.si do ponedeljka, 27. 8. 2018 pošljete svoja vprašanja za Deana Habuša, na katera bo, skupaj z vami, skušal odgovoriti in vam pomagati na vaši podjetniški poti.

Več preberite tukaj.

ŽELIŠ BITI NA TEKOČEM?

V LUI-ju se veliko dogaja! Vpiši svoj email in obvestili te bomo o dogodkih, tekmovanjih in drugih programih, ki ti pomagajo uspeti v startup svetu!

E-poštni naslov žal ni pravilen

Uspešno ste se prijavili

Podobne vsebine