Nagrajenci in udeleženci natečaja Rektorjeva nagrada za naj inovacijo UL 2014

Nagrajenci:

1. mesto Enolyse

EnolysEnolyse je sistem za nadzor fermentacije vina. Trenutno razvijajo senzor za merjenje sladkorja, hkrati pa tudi mobilno in spletno aplikacijo za spremljanje poteka fermentacije. Univ. dipl. inž. el. Jaka Ogorevc je mladi raziskovalec na Fakulteti za elektrotehniko.

Člani podjetniške skupine: Jaka Ogorevc Martin Blazinšek, Primož Zajec, Petra Malavašič, Matic Krajnc, Nejc Stanko in Diano Kitanovski

2. mesto Rotacijski generator hidrodinamske kavitacije

Rotacijski generator hidrodinamske kavitacijeRotacijski generator hidrodinamske kavitacije z uporabo hidrodinamske kavitacije odstranjuje zdravilne učinkovine iz odpadnih voda in uničuje
legionelo v pitni vodi. Prof. dr. Brane Širok je redni profesor na Fakulteti za strojništvo.

Člani podjetniške skupine: prof. dr. Brane Širok, dr. Matevž Dular, Martin Petkovšek, dr. Mojca Zupanc

 

 

 

3. mesto Tehnologija disipativnih granuliranih materialov

Tehnologija disipativnih granuliranih materialovTehnologija disipativnih granuliranih materialov omogoča optimalno izkoriščanje dušilnih lastnosti polimernih materialov in s tem maksimalno
znižanje vibracij in hrupa. Univ.dipl.inž.stroj. Marko Bek je asistent raziskovalec na Fakulteti za strojništvo.

Člani podjetniške skupine: Marko Bek, Prof. Dr. Igor Emri, Dr. Anatolij Nikonov, Alen Oseli, Tina Golob, Prof. Dr. Roko Žarnić, Prof. Dr. Hongbing Lu, Prof. Dr. Arkady Voloshin, Prof. Dr. Julius Kalpunov, Pavel Oblak, Uroš Mavec

 

 

 

Finalisti:

deTens

deTensDeTens je brezžični modul za pametne telefone, ki omogoča elektrostimulacijo preko štirih kanalov gel elektrod. Gregor Treska je absolvent na Fakulteti za elektrotehniko.

Člani podjetniške skupine: Gregor Treska, Jošt Novljan, Egej Vencelj, Mija Cevzar, Mateja Kovač

 

Nizkocenovci / Jetmap

Nizkocenovci JetmapNizkocenovci / Jetmap je spletna aplikacija, zemljevid vseh nizkocenovnih letov. Uporabnikom pomaga najti najbližji direktni nizkocenovni let do željne destinacije. Aljaž Božič je študent matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko.

Člani podjetniške skupine: Aljaž Božič, Matej Gaser

Monoaktuatorska peristaltska mikročrpalka

Inovacija temelji na zmanjšanju števila piezoelektričnih aktuatorjev in s tem vpliva na lažje krmiljenje, nižjo ceno proizvoda, zanesljivost in čistost. inovacija je uporabna v biofarmaciji, kemiji in prehrambeni industriji.

As. dr. Borut Pečar je raziskovalec na Fakulteti za elektrotehniko.
Člani podjetniške skupine: as. dr. Borut Pečar prof. dr. Slavko Amon, dr. Danilo Vrtačnik, dr. Drago Resnik, doc. dr. Matej Možek, Tine Dolžan uni. dipl. ing., mag. Uroš Aljančič

KUB-X – napredne vesoljske tehnologije

KUB-XKUB-X je visoko-tehnološka elektronska naprava, ki drastično izboljša telekomunikacijske rešitve obstoječih srednjih ter malih satelitov. Še posebej je namenjena bodočim številnim tehnološko-naprednim mikro satelitom v obliki kocke (ang. „cube-sat”).Dr. Leon Pavlovič je asistent na Fakulteti za elektrotehniko.

Člani podjetniške skupine: dr. Leon Pavlovič, dipl. inž el., dr.
Tomaž Rodič

 

 

NERV TECH simulator varne vožnje

NERV TECHProizvod je naprava za učenje osnov prometnih predpisov in napredne varne vožnje, ki simulira podlago cestišča, sile, ki delujejo na voznika med vožnjo ter trke. Simulator omogoča voznikom varen uvod v tečaj za voznika avtomobila. Samo Železnik, je študent na fakulteti za računalništvo in informatiko.

Člani podjetniške skupine: Samo Železnik, Matej Vengust, Jaka Simonič, David Možina, Jernej Dolinšek, Neža Perger, Valentina Lacovich

 

Udeleženci:

Elligo

ElligoElligo je spletna aplikacija, namenjena vsem, ki želijo odkriti najboljše ponudbe na spletu. Uporabniki hitro in enostavno brskajo med ponudbo spletnih trgovin, ustvarjajo sezname priljubljenih izdelkov in z glasovanjem za najboljše ponudbe sooblikujejo katalog spletnih nakupov.

Člani podjetniške skupine: Gregor Horvat, Vesna Kuralt, Vid Visočnik, Andraž Gavez


Navpičnica

NavpičnicaNavpičnica je sodobno oblikovana pogrebna žara, ki ustreza vsem tehničnim in funkcionalnim zahtevam.

Člani podjetniške skupine: Vesna Bat, Jure Benčina


Cofinder

CofinderCofinder je spletna platforma, ki spreminja posameznike v soustanovitelje in jim omogoča, da okoli svoje ideje zgradijo odlično startup ekipo. S spodbujanjem povezovanja sposobnih in ambicioznih ljudi želijo povečati delež realiziranih idej, da le te ne ostanejo samo kot črnilo na papirju.

Člani podjetniške skupine: Jernej Mirt, Jure Ravlič, Žiga Berce, Blaž Beuermann, Urban Cetinski


SI pogon (segmentiran ionizacijski pogon)

SI pogonSegmentiran elektro-aero-dinamski potisnik, ki deluje na principu ionizacije okoliškega zraka (ionski veter).

Člani podjetniške skupine: Borut Pregelj, Martin Bem, Miha Pogačar


AntiHale (zaščita proti toči)

AntiHale (zaščita proti toči)Konstrukcijo zaščite proti toči ali soncu, ki je mobilna, enostavna za sestavo, lahka a hkrati stabilna in odporna proti vetru. Prav tako pa je primerna za transport in večnamenska.

Člani podjetniške skupine: Jaša Jakiša, Jan Jakiša


Didaktični pripomoček “Črkovni park”

Didaktični pripomoček “Črkovni park”Pripomoček združuje kognitivno učenje in gibanje ter tako omogoča in povezuje obe pomembni prvini otrokovega razvoja, kognitivno in motorično.

Člani podjetniške skupine: Blaž Povše

 

 

 

Spletna platforma funSlovenia.com

Spletna platforma funSlovenia.comSpletna platforma funSlovenia.com je spletna platforma, ki pomaga turistom ali domačinom pri odločitvi za kakovostno preživljanje časa v Sloveniji. Platforma bo prinesla pregleden izbor kakovostnih, edinstvenih ponudb raznolikih doživetij z vse Slovenije z možnostjo neposrednega nakupa.

Člani podjetniške skupine: Vesna Kuralt, Klara Debeljak, Urška Aladeojebi


HerbTank – urbani akvaponični sistem

HerbTank – urbani akvaponični sistemSistem za pridelavo zelenjave v urbanem okolju. Atraktivnost sistema leži v kombinaciji akvakulture (reje akvatičnih živali) ter hidroponike (kultiviranja rastlin v vodi) v simbiotskem ekosistemu.

Člani podjetniške skupine: Barbara Verk, Matevž Šmuc, Nataša Vrhovec, Anže
Tuškej, Damjan Lolič

 

Želiš biti obveščen o naslednjem dogodku? PRIJAVI SE NA E-NOVICE More

V LUI-ju se veliko dogaja! Vpiši svoj email in obvestili te bomo o dogodkih, tekmovanjih in drugih programih, ki ti pomagajo uspeti v startup svetu!

E-poštni naslov žal ni pravilen

Uspešno ste se prijavili