cogsteps ljubljana

Letošnja mednarodna konferenca Podim 2022, ki je potekala med 16. in 18. majem, je za nami. Podim je eden izmed najvplivnejših startup in tehnoloških dogodkov v srednji in vzhodni Evropi, kjer se enkrat letno združijo deležniki podjetniškega ekosistema, predvsem pa start-up podjetniki, z namenom intenzivnega izobraževanja, izmenjave globalnih izkušenj ter seveda mreženja in druženja.

Tokrat smo se na konferenci udeležili kot partnerji projekta COGSTEPS, ki ga koordinira FER - Fakulteta za elektrotehniko in računalništvo v Zagrebu. Projekt se izvaja skupaj z Zagrebškim inovacijskim centrom, Univerzo v Ljubljani (UL), Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem (LUI), Tehniško univerzo v Gradcu in Know-Center GmbH. Cilj projekta so pozitivna sprememba zaznavanja startup podjetništva tako s strani akademske kot znanstvene skupnosti.

 

cogsteps ljubljana 2Partnerji projekta COGSTEPS

 

Ob tej priložnosti smo zato povabili skupino podjetnih raziskovalcev iz Univerze v Ljubljani in jim ponudili, da svojo tehnologijo predstavijo pred investitorji in drugimi deležniki startup ekosistema. Po končanih predstavitvah so naši raziskovalci skupaj z ekipami partnerskih institucij projekta COGSTEPS dobili povratne informacije iz prve roke in nasvete izkušenih podjetnikov.

 

                 Podim6Podim7                             Predstavitve tehnologij raziskovalcev Univerze v Ljubljani (UL)

 

Poleg predstavitve projekta COGSTEPS in tehnologij naših raziskovalcev so udeleženci Podim konference lahko prisluhnili razpravi na temo »Izzivi razvoja deep – tech startupov«, ki sta ga vodila Matija Srbić (FER) in Jakob Gajšek, direktor Ljubljanskega inkubatorja.


Podim1

      

Več o projektu: https://cogsteps.com/