LUI gostuje na Biotehniški fakulteti – »Obisk s prakse«

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.
www.eu-skladi.si

LUI gostuje na Biotehniški fakulteti v zaključnem letniku magistrskih študijev biotehnologije in živilske tehnologije.

Študentom naravoslovja želimo približati svet podjetništva, predstaviti poslanstvo LUI-ja in jih spoznati s poslovnim modelom Business Canvas. S tem promocijsko-motivacijskim dogodkom je naš cilj, da študente navdušimo in ohrabrimo, da se podajo na samostojno podjetniško pot ter da je LUI njihova pomoč na tej poti.

  • 25. oktobra 2018, od 13.00 do 15.00 ure: Ideja je. Naj zaživi!
Lokacija: Dvorana prof. dr. Janeza Hribarja, Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva 101, Ljubljana

Veronika Jelen bo kot predstavnica LUI-ja predstavila delovanje  LUI-ja, ki mladim, z inovativnimi idejami, podjetnikom in vsem, ki si to želijo postati, pomagamo z različnimi oblikami mentorstva in delavnicami, da preizkusijo svoje ideje v gospodarstvu. Zato bomo na predstavitvi lahko prisluhnili predvsem:

  • predstavitev LUI-ja;
  • postopki vključitve v LUI;
  • dejavnosti LUI-ja;
  • predstavitev natečajev, ki jih organizira ali so-organizira LUI.
  • predstavitev podjetniškega ekosistema v Sloveniji.

Poslušalcem želimo predstaviti in približati podjetništvo in z gostom dr. Alešem Pustovrhom predstaviti poslovni model na osnovi metode Business Canvas. Uspešnost startup podjetja je namreč tesno povezana z oblikovanjem učinkovitega poslovnega modela. V svetu startupov je Canvas poslovnega modela sodoben poslovni načrt, v katerem podjetje kot osrednji element svojega poslovanja najprej opredeli vrednost, ki jo ponuja, nato pa  segmentira svoje uporabnike, opredeli odnose s kupci, distribucijske kanale in vire prihodkov. Hkrati pa definira svoje ključne aktivnosti, vire in partnerje ter strukturo stroškov.

Vabljeni!

 

ŽELIŠ BITI NA TEKOČEM?

V LUI-ju se veliko dogaja! Vpiši svoj email in obvestili te bomo o dogodkih, tekmovanjih in drugih programih, ki ti pomagajo uspeti v startup svetu!

E-poštni naslov žal ni pravilen

Uspešno ste se prijavili

Podobne vsebine