Agilicity d. o. o.

www.modelur.eu

Direktor: dr. Jernej Vidmar

Leto ustanovitve: 2017

Do leta 2050 se bo v mesta priselilo 2,4 milijarde ljudi. Ob tem mesta težijo nenadne in nepredvidljive tehnološke, ekonomske in družbene spremembe. Načrtovanje prostorskega razvoja mest zato postaja eden izmed najpomembnejših razvojnih izzivov našega stoletja.

Običajni instrumenti regulacije zazidave, s katerimi mesta usmerjajo svoj prostorski razvoj, omenjenim trendom ne zmorejo več slediti. Še vedno se namreč uporabljajo zastarele metode načrtovanja, ki so praktično enake kot pred 100 leti. Zato smo razvili inovativno metodo oblikovanja zazidave, ki statične prostorske načrte spremeni v interaktivni prostor rešitev, znotraj katerega urbanisti hitro oblikujejo množico enakovrednih variant zazidave, ki vse ustrezajo istim regulacijskim določilom.

S preizkusom smo dokazali, da je oblikovanje zazidave na predlagani način 2,4x hitrejše in 4,6x bolj natančno od obstoječih (CAD) rešitev, obenem pa se za 3,5x zmanjša tudi možnost napak. S predlagano metodo lahko na operativni ravni povečamo prilagodljivost, predvidljivost in preglednost urbanističnega načrtovanja.

Prodaja dokazuje, da je naše tržišče globalno. Trenutno imamo največ strank v ZDA, sledi EU, Švica, Norveška in Avstralija.

LinkedIn profil podjetja