logo combination 1


EIT Health
je največja mreža organizacij in inovacij na področju zdravja, podprta s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologije (EIT) in Evropske Unije. Organizira enega največjih vseevropskih pospeševalnikov z več kot 20 različnimi programi za študente, doktorje znanosti, mala in srednja podjetja in  strokovnjake s področja medicinske tehnologije, biotehnologije ter znanosti o življenju in e-zdravju.

Na LUI v sklopu EIT Health organiziramo tudi dan inovacij - EIT Health iDay - ki predstavlja odlično priložnost za prvi razvoj tvoje ideje s področja zdravja. Skupaj z ekipo imate pod našim vodstvom priložnost narediti prve korake v svet podjetništva.

Več o iDay: https://lui.si/i-day/

Kaj je EIT?

EIT je evropski inštitut za inovacije in tehnologijo, ki deluje kot neodvisen EU organ. EIT skupnosti inovacij in znanja vključujejo področje surovin (RawMaterials), energije (Energy), podnebja (Climate), digitalnega (Digital), InnoEnergy, zdravja (Health) in prehrane (Food). EIT povezuje mrežo najboljših področnih inovatorjev, podprtih s strani EU: industrije, univerz, raziskovalnih institucij in drugih organizacij. Vse dejavnosti se financirajo iz evropskih sredstev in sredstev članskih organizacij EIT skupnosti.

Več o EIT: https://eit.europa.eu

Več o EIT tudi v slovenščini: https://eit.europa.eu/sl/in-your-language

Kaj je EIT Health?

Je področna skupnost, osredotočena na zdravje in zdravstveno oskrbo. Združuje vrhunske inovatorje s področja zdravja, tj. medicinskih in tehničnih univerz, raziskovalnih inštitutov, bolnišnic, biotehnološke-, laboratorijske-, medicinsko-tehnološke- in IT industrije, ter zdravstvenih zavarovalnic.

CILJ EIT HEALTH je omogočiti inovativne rešitve, ki prebivalcem Evrope omogočajo daljša in bolj zdrava življenja.

Več o EIT HEALTH: https://eithealth.eu/

O skupini EIT Health InnoStars

Skupina InnoStars je eno od sedmih geografskih področij mreže EIT Health. Zajema polovico Evrope, vključno s Poljsko, Madžarsko, Italijo in Portugalsko, ter druge regije, vključene v regionalno inovacijsko shemo EIT - baltske države, Hrvaška, Slovaška, Češka, Slovenija, Grčija in Romunija. To je skupina držav, ki jo Evropski indeks inovacij (EIS) ocenjuje kot zmerne inovatorje. InnoStars je osredotočen na spodbujanje podjetništva, inovacij in izobraževanja na področju zdravstva, zdravega življenja in aktivnega staranja v regiji ter na odpravljanje vrzeli med regijami, ki so vodilne v inovacijah, in tistimi regijami, ki napredujejo.

O programu regionalne inovacijske sheme EIT (EIT RIS)

Regionalno inovacijsko shemo EIT (EIT RIS) je ustvaril Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT), da bi zapolnil vrzel med regijami, ki so vodilne v inovacijah, in regijami, ki napredujejo. Program se izvaja s sodelovanjem lokalnih vozlišč. Na področju zdravstva se program razvija od leta 2016, koordinira pa ga EIT Health InnoStars. Program vključuje 14 EIT Health stičišč, ki se nahajajo v 13 državah po vzhodni, srednji in južni Evropi. Ta stičišča služijo kot dostopne točke do vseevropske mreže najboljših univerz, podjetij in njihovih projektov. Cilj programa je inkubirati, razvijati regije, v katerih deluje, odkriti njihove edinstvene inovacijske prednosti in vključiti lokalne inovatorje k sodelovanju v vseevropskih programih in tekmovanjih. Več informacij: www.eithealth.eu

EIT Health zajema 3 vrste programov

 • »CAMPUS« programi združujejo množico izobraževalnih tečajev za nadarjene mlade posameznike, ki jih organizirajo najboljše univerze v Evropi. Njihov cilj je krepitev znanja inovacijskega menedžmenta, ustvarjanje inovativnega miselnega okvirja in poslovnih veščin. Ti programi so odprti za vse študente, doktorande, raziskovalce in zainteresirane mlade posameznike iz cele Evrope.
 • »ACCELERATOR« programi združujejo odprte javne pozive k učenju in mentorstvom, s končnimi predstavitvami, ki jih organizirajo najboljše evropske univerze. Cilj programa je podpora skupin, start-upov, scale-upov in drugih pri vstopu na trg z njihovimi izdelki. Program je odprt vsem start-upom, scale-upom in podjetjem iz cele Evrope.
 • »INNOVATION PROJECTS« z visokim volumnom ponujajo podporo našim članskim konzorcijem pri razvoju njihovih inovatorskih življenjskih konceptov, vezanih na njihove izdelke in storitve. Cilj je ponuditi najboljše inovativne zdravstvene rešitve Evropejcem, ki rešujejo aktualne izzive. Projekti so namenjeni izključno našim članom.

Fokusna področja EIT Health

 1. Ustvarjanje okolja za transformacijo področja zdravja in zdravstvene oskrbe.
 2. Iz osredotočenosti na zdravljenje k širšemu pristopu k zdravju – preventiva in kurativa – kontinuum zdravja.
 3. Omogočanje oskrbe na domu.
 4. Spodbujanje zdravih življenj s predstavitvijo vedenjskih sprememb.
 5. Uporaba moči realnih svetovnih podatkov (RWD).
 6. Vodenje zaposlenih pri izboljšanju zdravja na delovnem mestu.

Odprti razpisi oz. priložnost za sodelovanje z EIT HEALTH

EIT Jumpstarter - rok za prijavo: 15. marec 2020

EIT Jumpstarter je med drugim t.i. pred-pospeševalni program za inovatorje v zdravstveni industriji. Program je bil nagrajen za najboljšo izobraževalno pobudo s strani European Association Awards in je namenjen zlasti inovatorjem, ki želijo zgraditi svoj posel v edinstvenem medindustrijskem okolju. Udeleženci se usposabljajo za pripravo poslovnih predlogov, poslovnih modelov in t.i. go-to-market strategij. Najboljši bodo imeli možnost, da predstavijo svoje poslovne predloge pred žirijo in osvojijo denarne nagrade. Izbrane ekipe dobijo finančno podporo. Poleg zdravstvene industrije išče program EIT Jumpstarter talente tudi v prehranskih, surovinskih, energetskih in proizvodnih panogah ter v panogi mestne mobilnosti. Prijavite se tukaj: https://www.lyyti.fi/reg/Jumpstarter-2020

Nagrade InnoStars - rok za prijavo: 27. marec 2020

Nagrade InnoStars Awards so ena najboljših priložnosti za start-up ali spin-off podjetja s prototipi ali MVP (Minimal Viable Products), ki pa še niso prisotna na trgu. Četrta izdaja programa bo iskala talente, ki prihajajo iz držav z zmerno stopnjo inovacij in so vključene v tako imenovano regionalno inovacijsko shemo EIT (EIT RIS). Najboljše ekipe prejmejo 25.000 EUR »pametnega« denarja, štirimesečno individualno mentorstvo in možnost sodelovanja v dveh bootcampih v Evropi. EIT Health nudi tudi potrditvene intervjuje s potencialnimi strankami, vlagatelji in partnerji. Finalisti se bodo potegovali za tri glavne nagrade: dodatnih 25.000 EUR, 15.000 EUR ali 10.000 EUR financiranja. Za dodatne informacije se obrnite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Start-ups Meet Pharma - rok za prijavo: 29. marec 2020

Druga izdaja uspešnega programa Start-ups Meet Pharma mreže EIT Health bo iskala ambiciozne ekipe, ki se želijo spoprijeti z resničnimi svetovnimi farmacevtskimi izzivi. Ta program za pospeševanje se osredotoča na povezovanje zagonskih podjetij, ki razvijajo inovativne rešitve za kronično nego, s ključnimi farmacevtskimi partnerji v Evropi. Program je namenjen ekipam z delujočimi izdelki ali prototipi, ki so pripravljeni na trg in ki so zainteresirani za razvoj rešitve, ki omogoča t.i. »beyond the pill« storitve, s podporo svetovnih farmacevtov. Letošnji izzivi bodo objavljeni 10. februarja. Za dodatne informacije se obrnite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Smart-Up Lab - rok za prijavo: marec 2020

Smart-Up Lab 2020 je četrta izdaja mednarodnega trimesečnega e-laboratorijskega programa za prihodnje vodje na področju zdravstva, ki je realiziran v dveh izdajah: pomlad (marec-junij) in jesen (september-december). Program poteka vzporedno v Lodžu (Poljska), Neaplju (Italija) in Tartuu (Estonija). Spoznate lahko procese razvoja idej, poslovno načrtovanje, podjetništvo, ustvarjanje vrednosti, tržne raziskave, financiranje ali hitro izdelavo prototipov. Program je namenjen študentom, doktorskim študentom, podjetnikom in raziskovalcem iz različnih strok: medicine, življenjskih ved, gospodarstva, IT in podobnih. Udeleženci lahko že imajo idejo za inovacije, vendar to ni pogoj. Program vodijo Medicinska univerza v Lodžu, Neapeljska univerza Federico II in Univerza v Tartuu. Prijavite se tukaj: http://medihub.zone/portfolio-item/smart-up-lab-2020/

Prihajajoči dogodki

 • 5. marec 2020 od 14. do 17.30 ure - EIT Health Info Day, kjer bodo predstavljeni njihovi aktualni razpisi in izobraževanja ter ostala ponudba za podjetne in inovativne posameznike ter projekte od idejne faze (faza inkubacije) do scale up faze. EIT Health ima širok nabor programov, za katere želimo, da jih spoznate in izkoristite možnosti, ki so vam na voljo.

  Zaradi omejenega števila mest, vas naprošamo, da se na delavnico prijavite preko obrazca. Mesto na predstavitvi si zagotovite po principu hitri prsti 😊 Prijava TUKAJ!

Novice

Starship program za 2020 - EIT HEALTH

ŽELITE IMETI VPLIV OZ. SODELOVATI PRI INOVACIJAH V ZDRAVSTVU? EIT Health je objavil nov program, ki…

Razpis EIT Health InnoStars RIS Innovation Call…

75.000€ za razvoj lokalnega inovacijskega okolja! Odlična priložnost za vse prebojne inovacije s…

Dokumenti

Trenutno ni dokumentov

Dodatne informacije

Za več informacij nas kontaktirajte: Maša Abrić, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

powered by social2s

Dogodki

Dogodki LUI

Delavnice na LUI pokrivajo znanja, ki jih potrebuješ, da svojo idejo spremeniš v startup. Pokrivamo vse - od predavanj osnovnih podjetniških znanj do zaprtih srečanj z najuspešnejšimi startupovci.

Novice

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v…

Iščemo najboljšo inovacijo Univerze v Ljubljani v letu 2020. Rektorjeva nagrada je tradicionalno…

Najavljamo Lekov hackathon!

Prihackaj si finančno nagrado in možnost sodelovanja s farmacevtsko družbo Lek, ki je del…

Razpis: Z LUI do sredstev P2

LUI objavlja razpis, preko katerega bomo na osnovi izobraževanj in mentorstev pomagali skupinam z…