logo combination 1

Študentske inovacije spodbujamo k začetku njihove podjetniške poti

Innovation Day spodbuja inovacije na področju zdravja med študenti po Evropi.

Študenti v enem dnevu s pomočjo metode Design Thinking razvijejo svojo idejo – ali pa se pridružijo že obstoječi ekipi, s katero bi želeli sodelovati. Oblikujejo se multidisciplinarne skupine, ki si pod vodstvom strokovnih mentorjev prizadevajo najti resnične probleme in rešitve zanje. Konec dneva svoje ideje in napredek predstavijo komisiji strokovnjakov. Zmagovalna ekipa prejme sredstva za razvoj svoje ideje in odpotuje na mednarodno zaključno prireditev, ki je letos v Parizu.

Innovation Day 2019 - 9.11. ob 8.00

Enodnevni dogodek Innovation Day bo letos gostil govornike, ki vas bodo seznanili z globalnimi trendi na trgu zdravja, podporo EIT Health, s širšim slovenskim zdravstvenim sistemom, imeli pa boste priložnost slišati vsakodnevne izzive hendikepirane osebe in njihovih svojcev. Prisluhnili boste tudi LUI alumnu iHelp, ki je že razvil nekaj aplikacij, ki rešujejo življenja.  

Innovation Day vas bo s pomočjo metode Design Thinking usmerjal skozi cel dan pri razvoju vaše ideje. Vse skupine bodo svojo idejo razvijale pod budnimi očesi strokovnih mentorjev. Dobili boste tudi ustrezno znanje in pomoč pri uspešni predstavitvi ideje (Pitching). Na koncu dneva boste svoje ideje predstavili strokovni komisiji. Zmagovalna ekipa prejme denarno nagrado in trije (3) iz ekipe bodo odpotovali na zaključno prireditev v Pariz, kjer bodo predstavniki zmagovalcev iz 32 RIS lokacij predstavili svojo idejo.

Kje: na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani

Kdaj: sobota, 9. november, od 8.00 do 20.00 ure

Kaj: Izziv: BRINGING CARE HOME

Kaj lahko sami storimo za svoje fizično in mentalno zdravje ter zdravje širše skupnosti, tudi izven zdravstvenega sistema? Kako izboljšati zdravje?

Široka tema, ki zajema vse ideje, ki si jih lahko zamislite – aplikacije, šport, hrana, paliativa, družabne igre, umetnost, arhitekturne in oblikovne rešitve, ki lajšajo vsakodnevno življenje. Našteli smo le nekaj idej, verjamemo pa, da jih je še veliko več. Dobrodošle vse ideje, ki nam pomagajo ohranjati naše zdravje čim dlje v življenju.

Kdo se lahko prijavi?

Ciljna skupina za Innovation Day vključuje vse dodiplomske in podiplomske študente na vseh fakultetah in smereh, ki se zanimajo za inovacije na področju zdravja.

Lahko prijaviš svojo idejo, ki jo že razvijaš ali pa se pridružiš obstoječi ekipi, ki ti je všeč.

Na samem Innovation Dayju bomo sestavili multidisciplinarne ekipe, ki se bodo potegovale za nagrado in pot v Pariz.

PRIJAVI SE DO 27. 10. 2019
Prijavi se zdaj!


Komisija:

Predstavitve idej bo ocenjevalo šest članov strokovne komisije, predstavnikov gospodarstva in znanosti z različnih strokovnih področji. Vsaka predstavitev bo ocenjena na podlagi naslednjih kriterijev:

 • Potreba – reševanje resničnega problema,
 • Rešitev – kvaliteta, novost, tržni potencial,
 • Učinek – vpliv rešitve na ljudi in sisteme, ki jih cilja,
 • Implementacija – realnost in ovire postavitev rešitve,
 • Predstavitev – Struktura in nastop.

Nagrada:

Zmagovalna ekipa prejme denarno nagrado v višini 1.500€* in priložnost, da se udeleži zaključnega tekmovanja nacionalnih zmagovalcev Innovation Day v Parizu, ki bo 1. 12.2019.

Zakaj se prijaviti?

 • Ker imaš inovativno idejo s katero boš pomagal sebi in širši skupnosti,
 • treniraš javno nastopanje v angleškem jeziku,
 • pridobiš mednarodne izkušnje,
 • spoznaš ljudi, ki so odprte glave, tako kot ti,
 • kot zmagovalna ekipa** odpotuješ v Pariz (pokrite imaš stroške potovanja in nočitve),
 • mreženje in pridobivanje novih poznanstev,
 • sodelovanje na enodnevnem hackathonu je vedno adrenalinsko.

Za več informacij nam lahko pišete na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali nas pokličete na: 01 620 34 82

*Znesek denarne nagrade je naveden v bruto vrednosti, od tega se odtegne akontacija dohodnine. Za nagrade, skladno z ZDOH-2, je akontacija dohodnine 25%. Prejemnik denarne nagrade je dolžan odvesti akontacijo dohodnine.

**do 3. (trije) člani ekipe.

powered by social2s

Dogodki

Novice

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v…

Iščemo najboljšo inovacijo Univerze v Ljubljani v letu 2021. Rektorjeva nagrada je tradicionalno…

From Labs to Market

Odpiramo laboratorije raziskovalcev, polne novih odkritij in iščemo podjetne posameznike za njihovo…
Falling Walls Lab

Falling Walls Lab Slovenia 2021

Falling Walls Lab je interdisciplinarno tekmovanje, ki vsako leto predstavi novo generacijo…