08 sep.

2021

Partner.Hack je mreženjski dogodek pospeševalniškega programa Health.Tech.Growth, ki pokriva vertikalo zdravja. Na dogodku bomo gostili tako industrijske partnerje kot startupe, ki se zanimajo za medsebojno sodelovanje.

Pitch Perfect

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike od 2014 do 2020.

 

Startupi se na svoji poti pogosto znajdejo v situaciji, ko jih do uspeha njihovega izdelka ali storitve loči drznost sodelovanja z večjimi, že uveljavljenimi podjetji. Mnogokrat menijo, da povezovanju s tako velikimi igralci niso kos in da k potencialnemu sodelovanju ne morejo ničesar doprinesti.

Vsakodnevna praksa nam vsekakor kaže drugo plat. Majhni startupi so inovativni in agilni, zato se lahko hitro prilagodijo vsaki novonastali situaciji. To je le ena izmed dodanih vrednosti, ki jo pri startupih cenijo tudi korporacije. Le s pomočjo manjših lahko v večjih organizacijah pride do sprememb, ki jih posamezna področja potrebujejo.

Na področju zdravstva, ki velja za enega najtežje vstopnih sistemov, je svojo inovativnost dokazal tudi startup NYD. Ta je svojo pot pričel z unikatno platformo za zdravniške posvete na daljavo, sedaj pa se usmerja v dostopnost in enostavnost domačega laboratorijskega testiranja. NYD-ovi dosežki so prepričali tudi Merkur zavarovalnico, s katero uspešno sodelujejo pri izvajanju njihovih storitev.

Veteran sodelovanja z večjimi podjetji pa je tudi podjetje Nervtech, ki že nekaj let odlično sodeluje s Triglav, zdravstveno zavarovalnico; njihov simulator vožnje navduši vsakega obiskovalca Triglav Laba.

Pridružite se nam na dogodku v živo, kjer bomo z navezami NYD-Merkur in Nervtech-Triglav razbijali mite o zaprtosti zdravstvenega sistema in prikazali, da tudi majhni startupi lahko uspejo na igrišču velikih igralcev.

 


Med udeleženci dogodka bomo gostili tudi predstavnike industrije, različne zdravstvene partnerje ter startupe, ki delujejo na področju vertikale zdravja. Z njimi se boste lahko na dogodku tudi sestali.


 

 Na dogodku bo:

 

 Bostjan Antolic

Boštjan Antolič, strateški vodja, soustanovitelj in direktor NYD d.o.o. - podjetje, ki razvija spletno platformo za diagnostiko na podlagi vzorcev krvi, urina in brisa sluznice, ki uporabnikom omogoča enostavno naročanje in opravljanje testov v udobju doma. Rešuje težave čakanja v ambulantah, nerazumevanja rezultatov in nepotrebnih obiskov laboratorija. Na trgu se pozicioniramo kot diagnostična storitev prihodnosti iz udobja vašega kavča, ki ponuja enkratne teste ali pa naročnino na ponavljajoče teste, ker je nekatere rezultate smiselno spremljati čez določeno obdobje.

Klemen Staric

Klemen Starič, ki je v Merkur zavarovalnici d.d. odgovoren za razvoj zavarovalnih produktov, vključno z nekaterimi projekti, ki se nanašajo na digitalizacijo poslovanja. Sodelavcem nudi podporo pri reševanju kompleksnejših zavarovalnih primerov. Je član pritožbene komisije zavarovalnice in nekaterih odborov v okviru Slovenskega zavarovalnega združenja. Skupaj s startupom NYD d.o.o. so razvili storitev Dr. Merkur, ki omogoča video posvet na daljavo in »preskok« osebnega zdravnika, če je potreben obisk pri specialistu. Pravi, da je sodelovanje z mlado, ambiciozno in proaktivno ekipo je s poslovnega vidika osvežujoče, a hkrati prinaša določena tveganja. V prostem času se ukvarja s športom in je amaterski gojilec avokada v pisarni.

 

FORMAT DOGODKA: mreženjsko srečanje

KDAJ: sreda, 8. september, od 18. ure dalje

KJE: Orehov gaj (lokacija)

Prijava na dogodek!

Vabljeni!


 Dogodek je organiziran tudi v sklopu aktivnosti Cross KIC, v katerega smo vključeni kot EIT Health hub v Sloveniji.