29 jun.

2021

Na LUI-jevem virtualnem diskusijskem dogodku "Morning Health Talk: Financing Early Stage Healthcare Innovation", pod okriljem EIT Health, bomo iskali rešitve za učinkovitejši prenos odkritij v splošno uporabo. Z uglednimi slovenskimi in tujimi strokovnjaki iz akademskih, investitorskih in farmacevtskih krogov se bomo poglobili v najbolj pereče izzive na področju inoviranja v zdravstvu.

LUI EITH EU logos transaprentMHT 1.talk

 

Slovenske raziskave na področju biomedicine in farmacije segajo v sam svetovni vrh, le redko pa njihova odkritja dosežejo trg. Zakaj je tako majhen odstotek komercializacije teh inovacij, ki bi izboljševale in reševale življenja?

Vse prepogosto je glavni razlog manko finančnih sredstev, ki so nujno potrebna za prehod raziskav iz laboratorijske v predklinično in klinično fazo.

Na LUI-jevem virtualnem diskusijskem dogodku Morning Health Talk: Financing Early Stage Healthcare Innovation, pod okriljem EIT Health, bomo iskali rešitve za učinkovitejši prenos odkritij v splošno uporabo. Z uglednimi slovenskimi in tujimi strokovnjaki iz akademskih, investitorskih in farmacevtskih krogov se bomo poglobili v:

   • najboljše prakse komercializacije tovrstnih izumov v tujini,
   • identificikacijo financerjev in njihov ciljev,
   • vloge skladov, korporacij in uspešnih področnih podjetnikov,
   • smernice za izboljšavo slovenske komercializacije in glavne akterje, ki imajo moč sprememb.

 


Vljudno vabljeni, da se pridružite inovativni razpravi v torek, 29. junija, ob 9. uri.

Prijavite se tukaj


* Povezavo do dogodka vam pošljemo nekaj dni pred samim dogodkom. Dogodek bo potekal v angleščini.

powered by social2s