EIT Food HUB Slovenija delavnica: Start-upi v agroživilstvu

Agroživilstvo je raznolika in živahna panoga, polna številnih priložnosti, v kateri je z vključevanjem IT rešitev, znanjem iz akademskega sveta ter sledenjem svetovnim trendom nastalo kar nekaj startupov tudi v Sloveniji. Na delavnici boste prisluhnili dobrim praksam nastopa na tujih trgih in se seznanili z z uporabo netnografije ter uporabnostjo pridobljenih podatkov pri zagonu startupa ali upravljanju agroživilskih podjetij.

25.11.2022

Agroživilstvo je raznolika in živahna panoga, polna številnih priložnosti, v kateri je z vključevanjem IT rešitev, znanjem iz akademskega sveta ter sledenjem svetovnim trendom nastalo kar nekaj startupov tudi v Sloveniji. Na delavnici boste prisluhnili dobrim praksam nastopa na tujih trgih in se seznanili z z uporabo netnografije ter uporabnostjo pridobljenih podatkov pri zagonu startupa ali upravljanju agroživilskih podjetij. Poznavanje dobrih praks in obvladovanje potrebnih raziskav prispeva k manjši verjetnosti napak podjetja pri nastopu na izvoznih trgih. Bolj je podjetje vešče raziskav, večja je poslovna fleksibilnost in s tem tudi uspešnost na izvoznih trgih. Udeleženci se boste seznanjajo z uporabo netnografije ter uporabnostjo pridobljenih podatkov pri zagonu startupa ali upravljanju agroživilskih podjetij.

Agri-food is a diverse and lively industry, full of many opportunities, in which, with the integration of IT solutions, knowledge from the academic world and following global trends, quite a few startups have emerged in Slovenia as well. At the workshop, you will listen to good practices for entering foreign markets and get acquainted with the use of netnography and the usefulness of the obtained data when starting a startup or managing agri-food companies. Knowing good practices and mastering the necessary research contributes to a lower probability of mistakes when entering export markets. The more skilled a company is in research, the greater its business flexibility and thus its success in export markets. Participants will learn about the use of netnography and the usefulness of the obtained data when starting a startup or managing agri-food companies.


PROGRAM:

13:00 – 13:45 | Pogostitev

13:45 –  14:00 | Registracija

14: 00 – 14:30 | Pozdravni nagovor: prof. dr. Aleš Kuhar, vodja EIT Food Hub Slovenija, Biotehniška fakulteta, UL in predstavnik Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja

14: 00 – 14:30 | Kako nastopiti in se uveljaviti na trgu: g. Mitja Mikuž, Startup community manager, Primorski tehnološki park

14: 30 – 15:00 | Predstavitev globalne baze podatkov Mintel: g. Kamil Kedzierski 

15: 00 – 15:30 | Predstavitev primerov dobrih praks startupov v agroživilstvu:

  • g. David Ličen, Golden Ring Cheese
  • g. Martin Rojnik, Grashka

15:30 – 15:45 | Odmor

15:45 – 19:00 | Delavnica  razumevanja potrošnikov z uporabo netnografije pri zagonu startupa ali upravljanju agroživilskih podjetij pod vodstvom prof. dr. Blaža Zupana. 

PROGRAM:

13:00 – 13:45 | Lunch Time

13:45 – 14:00 | Registration

14: 00 – 14:30 | Welcome speech: prof. dr. Aleš Kuhar, Head of the EIT Food Hub Slovenia, Biotehnical Faculty, UL and Ljubljana university incubator

14: 00 – 14:30 | How to appear and establish yourself on the market: mr. Mitja Mikuž, Startup community Manager, Primorska Technology Park

14:30 – 15:00 | Demonstration of the Mintel Global Database: mr. Kamil Kedzierski

15: 00 – 15:30 | Presentation of examples of good practices of startups in agri-food:

  • mr. David Ličen, Golden Ring Cheese;
  • mr. Martin Rojnik, Grashka

15:30 – 15:45 | Coffee Break

15:45 – 19:00 | Workshop on consumer understanding using netnography in starting a startup or managing agro-food companies: prof. dr. Blaž Zupan.


EIT Food, ki je največja in najbolj dinamična skupnost prehranskih inovacij na svetu, ki podpira razvoj agroživilskega sistema, ki bo proizvajal zdravo in trajnostno hrano za vse. EIT Food podpira Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT), organ Evropske unije. Več o EIT Food si lahko preberete tukaj.  

 EIT Food Hub Slovenija, ki ima sedež na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, deluje kot nacionalno stičišče za spodbujanje podjetništva in inovativnosti.  Je povezovalno-informacijska ter izvedbena točka Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) na področju hrane v Sloveniji. Več informacija si lahko preberete tukaj.

EIT Food, which is the largest and most dynamic food innovation community in the world, supporting the development of an agri-food system that will produce healthy and sustainable food for all. EIT Food is supported by the European Institute of Innovation and Technology (EIT), a body of the European Union.  You can read more about EIT Food here

The EIT Food Hub Slovenia, located at the Biotechnical Faculty of the University of Ljubljana, acts as a national meeting point for the promotion of entrepreneurship and innovation. It is a connecting information and implementation point of the European Institute of Innovation and Technology (EIT) in the field of food in Slovenia. You can read more about EIT Food Hub Slovenia here.


 Delavnica je namenjena: podjetjem na začetku svoje razvojne poti, start-upom in mladim, ki se že podajajo na podjetniško pot ali o podjetniški poti šele razmišljajo.

 KDAJ/WHEN: petek/Friday, 2.12.2022, 13h – 19h

KJE/WHERE: ABC Hub, Latinski trg 6, 1000 Ljubljana

Za več informacij se lahko obrnete na eit.food.slo@bf.uni-lj.si.

 Vabljeni!

Ekipa LUI

Sorodno