Labs to Market 2023

L2M logoti2023

Bi želeli ustanoviti startup na podlagi izjemnega znanja? Ljubljanski univerzitetni inkubator vabi vse raziskovalce in podjetne posameznike, da prebojnim tehnologijam pomagate zaživeti in jih prestavite iz laboratorijev na trg.

 

PRIDRUŽITE SE NAM V PROGRAMU

LABS TO MARKET!

 

Ogromno izumov, prebojnih tehnologij, ki jih razvijejo naši raziskovalci svetovnega formata, nikoli ne ugleda luči dneva. Na Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju v teh izumih vidimo ogromen neizkoriščen potencial, iz katerega lahko zrastejo nova uspešna podjetja!

Na LUI želimo pomagati – sestavili bomo ekipe podjetnih posameznikov in raziskovalcev, ki bodo v programu za izbrane tehnologije poiskali poslovne priložnosti. Na podlagi teh poslovnih priložnosti se boste raziskovalci in podjetni posamezniki lahko povezali in potencialno nadaljevali skupno pot do uspeha na trgu.

puščica

SPOZNAJTE RAZISKOVALCE/-KE IN NJIHOVE IZUME!

 

 

Podrobneje o celotnem programu TUKAJ. 

ZAKAJ SE VAM SPLAČA PRIDRUŽITI?

  • izjemna priložnost za delo na dejanskih prebojnih tehnologijah slovenskih raziskovalcev,
  • aktivna izkušnja v simulaciji procesa od izuma do inovacije oz. prisotnosti na trgu,
  • dostop do investitorjev,
  • mentorstvo s strani mednarodnega podjetja Cosylab
  • možnost širšega povezovanja z raziskovalci (morebitno nadaljnje sodelovanje),
  • ogromno podjetniškega znanja, ki ga boste lahko uporabili v praksi,
  • mreženje z ostalimi udeleženci,
  • denarna nagrada za najboljši plan komercializacije (na koncu programa).

 


KAJ BOMO HACKALI?

Izumi oz. tehnologije, ki so jih predstavili raziskovalci, morajo zaživeti na trgu - za to potrebujejo poslovne modele, ki jih boste znotraj ekip na hackathonu postavljali vi. Vaša naloga bo, da boste podrobno preučili izum in primere praktične uporabe zanj ter sestavili dokument, ki bo vseboval vse ključne poslovne informacije. Skozi dokument vas bomo vodili preko strukturiranega procesa tekom celotnega programa. Vsaka ekipa dela samo na enem primeru. 

KOGA IŠČEMO?

Iščemo raziskovalce in podjetne posameznike ali že vzpostavljene ekipe. Ker je naš cilj, da raziskovalcem zagotovimo čim širši pogled na to, kaj lahko njihov izum postane, vas spodbujamo, da sestavite multidisciplinarne ekipe - posamezniki, ki niso le s tehničnih področij, temveč tudi s področja npr. ekonomije, marketinga. Predvsem tudi zato, ker boste tako lažje prišli do cilja - do sestave poslovnega modela za tehnologijo, na katero ste prijavljeni.

 

 

Prijava za podjetne posameznike

 

Prijave zbiramo do četrtka, 8. junija!

Vsi prijavljeni boste o nadaljnjem poteku našega skupnega druženja

obveščeni najkasneje 9. junija 2023.

 

 


 


From Labs to Market process flow

 

KAKO JE SESTAVLJEN PROGRAM?

1. Meet the Labs 

Technology

torek, 13. junij, 14h - 18h

Začeli bomo s podrobnejšo predstavitvijo tehnologij, na katere ste prijavljeni, nato pa boste spoznali svojo ekipo, v okviru katere boste delali ter raziskovalca izumitelja. Imeli boste priložnost vprašati vse, kar vas zanima in kar se vam je porodilo, ko ste poslušali ali brali opis tehnologije.

Namen srečanja je uvod v nadaljevanje programa, da lahko na hackathonu takoj pričnete z delom, saj že bolje poznate člane ekipe in raziskovalca, ki vas bo spremljal.


2. Hack the Tech 

counseling

torek in sreda: 20. in 21. junija, 12h - 20h

Hackaton se bo pričel z uradnim štartom ob 12. uri. Sestavljen je iz treh sklopov, v vsakem sklopu boste prejeli navodila in obrazložitev, nato pa boste pridobljeno znanje uporabili na svojem izzivu. Pri delu na izzivu vam bodo pomagali mentorji. Vsak sklop se zaključi s poročanjem napredka ekipe.


3. Prove the Concept 

document

med 26. junijem in 25. oktobrom 2023

Ugotovitve, do katerih ste prišli na hackathonu, bodo služile kot hipoteze, ki jih boste raziskovali. V tem času boste imeli t. i. mentoriranja ena na ena (1 : 1), kjer vam bodo mentorji pomagali pri reševanju vaših izzivov. 


4. Start it up! 

launch

25. oktober 2023

Program se zaključi s predstavitvijo vašega projekta pred žirijo. Predstavitve vaših projektov bodo potekale v sklopu največjega univerzitetnega festivala Uni.minds


 award

Ekipa, ki bo žirijo najbolj navdušila, bo prejela finančno nagrado 1500 EUR*.

*Znesek denarne nagrade je naveden v bruto vrednosti, od tega se odtegne akontacija dohodnine. Za nagrade, skladno z ZDOH-2, je akontacija dohodnine 25%.


 SPOZNAJTE RAZISKOVALCE/-KE

 

1. 3D Tool Wear Scan: Janez Trilobit - Trilobit d.o.o.

 

2. Eva Pirc in Matej Reberšek - mPOR d.o.o.

 

3. Ajda Marič - Knjiga o črevesnem mikrobiomu

 

4. Griša Prinčič - 3D tisk modelov kosti

 

5. Andreja Palatinus - Reciklaža morskih odpadkov


 Prijava za podjetne posameznike

 

Prijave zbiramo do četrtka, 8. junija!

Vsi prijavljeni boste o nadaljnjem poteku našega skupnega druženja

obveščeni najkasneje 9. junija 2023.

Veselimo se vaše družbe!

Ekipa LUI

 

 

IMATE VPRAŠANJA?

Naslovite jih lahko na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..


L2M logoti2023Dogodka Meet the Labs in Hack the Tech sta del programa po razpisu JR Podporno okolje 2023, ki ga delno financira Republika Slovenija in delno Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Javni razpis za izbor operacij se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3. Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«; prednostne naložbe: »3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z enostavnejšim izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanjem ustanavljanja novih podjetij, tudi prek podjetniških inkubatorjev«; specifičnega cilja: »3.1.1. Spodbujanje nastajanja in delovanja podjetij, predvsem start-up podjetij«. Priprava programa, selekcijski proces, priprava udeležencev in zaključna predstavitev so del programa, ki ga financira EIT Health.